hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Facebook, gelirini yüzde 129 artırdı

    Facebook, gelirini yüzde 129 artırdı
    expand

    Sosyal medyanın en popüler sitesi Facebook'un mali yılının 4. çeyreği rakamları açıklandı. Buna göre Facebook'un net karı yüzde 129 artarak 3.57 milyar dolara ulaştı. Geçtiğimiz sene bu rakam 1.56 milyar dolardı. Ayrıca sitenin günlük ve aylık aktif kullanıcı sayısı da yüzde 18 arttı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tüm alışkanlıklarınız takip ediliyor

     Sosyal medya dünyasının en popüler sitelerinden Facebook mali yılının 4. çeyreğinde analist beklentilerinin üzerinde kâr ve gelir elde ettiğini duyurdu. Habertürk gazetesinin haberine göre Şirket böylece ABD başkanlık seçimlerinde yalan haber yaydığı ve Donald Trump’ın başkan olmasına destek verdiği yönündeki iddialardan etkilenmediğini gösterdi. Açıklanan rakamlara göre Facebook’un net kârı geçen yılın ekim-aralık döneminde yüzde 129 artışla 3.57 milyar dolara ulaştı. Bir önceki senenin aynı döneminde şirket 1.56 milyar dolar net kâr elde etmişti.

    8.81 milyar dolar gelir

    Geçen yılın dördüncü çeyreğinde şirketin geliri yüzde 51 yükselerek 8.81 milyar dolara ulaştı. Facebook, 2015’in dördüncü çeyreğinde 5.84 milyar dolar elde ettiğini duyurmuştu. Facebook’un reklamlardan elde ettiği gelir de söz konusu dönemde 5.64 milyar dolardan 8.63 milyar dolara ulaşarak yüzde 53 artış kaydetti. Dördüncü çeyrek reklam gelirlerinin yüzde 84’ü mobil reklamlardan gelirken, bu oran bir önceki yılın aynı döneminde yüzde 80 olmuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Günlük kullanıcı sayısı 1.23 milyar kişi

    Geçen yılın ekim-aralık döneminde, Facebook’un günlük ve aylık aktif kullanıcı sayısında da artış görüldü. Günlük aktif kullanıcı sayısı 2016’nın dördüncü çeyreğinde ortalama 1.23 milyar kişi olurken bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 18 yükseldi. Bu kişilerin 1.15 milyarının mobil cihazlardan Facebook’u kullandığı tespit edildi. Facebook’u kullanan aylık aktif kullanıcı sayısı da aynı dönemde ortalama 1.86 milyar kişiye ulaşarak, yıldan yıla yüzde 17’lik artış gösterdi. Bu kişilerin 1.74 milyarının mobil cihazlardan bağlandığı belirlendi. Şirket bilançosunun olumlu gelmesiyle, borsada gerçekleşen sınırlı işlemlerde, Facebook’un hisse başına değeri yüzde 2.9 prim yaparak 137.07 dolara kadar yükseldi. Analistler, Facebook’un hisse değerindeki asıl artışın yarın gerçekleşeceğini tahmin ediyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow