hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    FED faiz kararı açıklama tarihi! FED toplantısı ne zaman, hangi tarihte?

    FED faiz kararı açıklama tarihi FED toplantısı ne zaman, hangi tarihte
    expand

    Küresel piyasalara yön verecek olan FED faiz kararının ne zaman, hangi tarihte olduğu araştırılıyor. ABD’de enflasyonun 40 yılın zirvesi olan yüzde 7.5 seviyesinde gelmesi, FED’in Mart ayında faiz artırma ihtimalini güçlendirdi. Peki, FED toplantısı ne zaman, bu ay var mı? İşte FED faiz kararı açıklama tarihi..

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Altın, dolar, borsa, kripto para, petrol, ekonomik büyüme gibi ekonominin ana dinamiklerini tetikleyecek olan FED, yılın ilk toplantısında faizleri yüzde 0-0,25 aralığında sabit tutma kararı almıştı. FED faiz kararı için küresel piyasalarda gözler yapılacak ikinci toplantıya çevrildi.

    FED TOPLANTISI 2022 NE ZAMAN?

    Geçtiğimiz yıl toplantılarında faizleri değiştirmeyen FED'in bu sene birden fazla faiz artırımına gideceği tahmin ediliyor. Bu yılın ikinci toplantısı 16 Mart'ta yapılacak. ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell toplantının ardından açıklamalarda bulunacak. FED üçüncü toplantısı da 3-4 Mayıs tarihinde gerçekleşecek. FED dördüncü toplantısını 14-15 Haziran 2022 tarihlerinde düzenleyecek. 26-27 Temmuz 2022'de beşinci toplantısını yapacak FED'in altıncı toplantısı 20-21 Eylül, yedinci toplantısı 1-2 Kasım ve sekizinci toplantısı 13-14 Aralık tarihlerinde düzenlenecek.

    FED FAİZ KARARI NE OLUR?

    Goldman Sachs ekonomistleri FED'in 2022 yılında Mart, Haziran, Eylül ve Aralık aylarında olmak üzere dört faiz artırımı yapacağını tahmin etmişti. Enflasyona göre faiz artırım sayısının artabileceği belirtilirken, sıkılaştırıcı önlemlerin görüleceğini de duyurulmuştu. JP Morgan Chase CEO'su Jamie Dimon da yaptığı tahminlerde ekonomiyi çok sarsmadan faiz artırımları yapılarak enflasyonun kontrol altına alınacağını belirtip "25'er baz puanlık 4 faiz artırımı çok küçük bir miktar" demişti. FED'in faiz artırım adımı mart ayında gelirse 2018 yılının aralık ayından beri ilk kez yaşanmış olacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow