hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fed üyesi: Faizler yıl sonuna kadar değişmemeli

    Fed üyesi: Faizler yıl sonuna kadar değişmemeli
    expand

    Atlanta Fed Başkanı Bostic, "Faizler yıl sonuna kadar değişmemeli" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Atlanta Federal Rezerv Bankası Başkanı Raphael Bostic, merkez bankasının 2023'ün geri kalanında hedef oran seviyesinin korunmasını desteklediğini ve geçmiş hamlelere yanıt olarak enflasyonun düşmesi için zaman tanımanın ihtiyatlı olduğunu söyledi.

    Yahoo Finance internet sitesine demeç veren Bostic, "Temel noktam, yılın geri kalanında bu seviyede kalmamız gerektiğidir" dedi.

    Bostic yaptığı açıklamada, faiz oranlarının daha da yükseltilmesi öncesinde ekonominin para politikasına uyum sağlaması için daha fazla zaman verilmesini istediğini belirtti.

    Atlanta Fed'in web sitesine yayınlanan açıklamalarında Bostic, daha fazla faiz artışı talebinin ekonomiden "gereksiz yere çok fazla ivme kaybedebileceğini" açıkladı.

    Kısıtlayıcı politikanın yalnızca "sekiz ila dokuz aydır" uygulandığını ve daha sıkı para politikasının reel ekonomi üzerindeki etkilerinin "henüz yeni başladığını" belirten Bostic, "beklemek" teriminin "hareketsizlik" ile karıştırılmaması gerektiğini de vurguladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bostic, "Eğer enflasyon soğumaya devam ederse, mevcut politika duruşumuz, reel faiz oranı, yani faiz oranımız ile enflasyon oranı arasındaki fark, artacağından dolayı etkili bir şekilde sıkılaşır" dedi

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow