hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    FED tutanakları yayımlandı: Yıl sonunda resesyon riski!

    FED tutanakları yayımlandı: Yıl sonunda resesyon riski
    expand

    ABD Merkez Bankası FED tutanakları 12 Nisan Çarşamba günü açıklandı. Yayımlanan belgelere göre, ABD bankacılık krizinden kaynaklanan problemler, ekonomiyi bu yılın sonlarında resesyona sürükleyebilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fed'in 12 Nisan Çarşamba günü açıklanan Federal Açık Piyasalar Komitesi (FOMC) toplantı tutanakları arasında Silicon Valley Bank'ın yaşadığı kriz ve finans sektöründe Mart ayı başlarında başlayan diğer krizlerin olası yansımaları hakkında bir sunum yer aldı.

    FED'de Denetimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Michael Barr, bankacılık sektörünün "sağlam ve dirençli" olduğunu söylese de, ekonomistler ekonominin darbe alacağını söyledi.

    Toplantı özetinde, "Bankacılık sektöründeki son gelişmelerin potansiyel ekonomik etkilerine ilişkin değerlendirmeleri göz önüne alındığında, ekonomi kadrolarının Mart toplantısı sırasındaki tahmini, bu yılın sonlarında başlayan hafif bir durgunluk ve sonraki iki yılda bir toparlanmayı içeriyor" ifadeleri yer aldı.

    Çarşamba günü yayınlanan Federal Rezerv belgelerine göre, ABD bankacılık krizinden kaynaklanan serpinti ekonomiyi bu yılın sonlarında resesyona sürükleyebilir.

    Federal Açık Piyasa Komitesi'nin Mart ayındaki toplantısından tutanaklar arasında, Silicon Valley Bank'ın başarısızlığının ve finans sektöründe Mart ayı başlarında başlayan diğer kargaşanın olası yansımaları hakkında personelin yaptığı bir sunum yer aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Denetimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Michael Barr, bankacılık sektörünün "sağlam ve dirençli" olduğunu söylese de, personel ekonomistleri ekonominin darbe alacağını söyledi.

    Toplantı özetinde, "Bankacılık sektöründeki son gelişmelerin potansiyel ekonomik etkilerine ilişkin değerlendirmeleri göz önüne alındığında, personelin Mart toplantısı sırasındaki tahmini, bu yılın sonlarında başlayan hafif bir durgunluk ve sonraki iki yılda bir toparlanmayı içeriyordu." .

    Toplantının ardından tahminler, Fed yetkililerinin 2023'ün tamamı için yalnızca %0,4'lük bir GSYİH büyümesi beklediğini gösterdi. Atlanta Fed'in ilk çeyrekte %2,2 civarında bir kazanç izlemesi ile bu, yılın ilerleyen zamanlarında bir gerilemeye işaret edebilir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow