hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fed'in takip ettiği enflasyon değeri erken faiz indirimine kapı araladı

    Fedin takip ettiği enflasyon değeri erken faiz indirimine kapı araladı
    expand

    Fed'in dikkat ettiği enflasyon verisi olarak bilinen ABD PCE enflasyonu Kasım'da beklenenden daha fazla yavaşladı. Kasım ayı rakamları bir kez daha enflasyonist baskıların yavaş yavaş azalmaya devam ettiğini gösterdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD'de kişisel tüketim harcamaları (PCE) fiyat endeksi, Kasım 2023'te beklenmedik bir şekilde aylık bazda yüzde 0,1 düşerek yüzde 2,6'ya geriledi. Son durumda veri, Ekim'deki sabit okumanın altına düştü.

    Bu, PCE fiyatlarında Temmuz 2022'den bu yana ilk düşüş oldu. Ayrıca yıllık oran, Şubat 2021'den bu yana en düşük seviyesi oldu.

    Beklentiler yüzde 2,8 şeklindeydi.

    Bu arada, gıda ve enerjiyi hariç tutan ve Fed'in tercih ettiği enflasyon ölçüsü olan aylık çekirdek PCE enflasyonu, Ekim ayında aşağı yönlü revize edilen okumanın ardından yüzde 0,1 seviyesinde sabit kaldı.

    Son olarak, yıllık çekirdek enflasyon oranı 2021 ortasından bu yana en düşük seviye olan yüzde 3,4'ten yüzde 3,2'ye yavaşladı.

    Fed PCE enflasyonunun 2023'te yüzde 2,8, çekirdek PCE enflasyonunun da yüzde 3,2 olacağını ve her ikisinin de bir sonraki yıl yüzde 2,4'e düşeceğini tahmin ediyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow