hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi'nin üçüncü toplantısı gerçekleştirildi

    Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesinin üçüncü toplantısı gerçekleştirildi
    expand

    Hazine ve Maliye Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi'nin üçüncü toplantısı Bakan Berat Albayrak başkanlığında dün gerçekleştirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Toplantıda, küresel finansal piyasalardaki gelişmeler, bunların Türkiye'deki finansal ve reel sektöre etkileri ve bu çerçevede alınmakta olan tedbirler, ekonomik dengelenme sürecinin özellikle iş gücü piyasasına etkisi ve bu kapsamda istihdama yönelik önlemler, reel sektör firmalarının finansmana erişimi, kredi büyümesi ile ilgili alınacak tedbirler ve kur risklerinin yönetilmesi ele alındı.

    Kamu bankalarının tasarruf ve etkin operasyon amacıyla gerçekleştirecekleri ortak ATM ve ortak kart projelerine ilişkin süreçlerin detayları görüşüldü.

    Konkordatolar ile ilgili son gelişmeler, yeniden yapılandırma süreçleri ve konkordato mekanizmasının suistimal edilmemesi için devreye alınacak tedbirler masaya yatırıldı.

    Milli Reyting Kuruluşu kurulum süreci, sermaye piyasalarının derinleştirilmesi, yeni ürünler çıkarılması, menkul kıymetleştirmenin kurumsallaşması ve kredi veren kuruluşların uzun vadeli finansmana erişimi için önem taşıyan "İpotek Finansman Kuruluşu" kurulması süreci konularında yürütülen çalışmalar ayrıntılı bir şekilde ele alınırken, uygulanabilecek ilave tedbirler ve düzenleme önerileri değerlendirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak sosyal medya hesabından şu notu paylaştı;

    Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi toplantımızı gerçekleştirdik.

    Reel sektörün finansmana erişimi ve kredi büyümesi ile ilgili tedbirler, Milli Reyting Kuruluşu ile İpotek Finansman Kuruluşu kurulması süreçleri başta olmak üzere çok sayıda önemli konuyu detaylıca ele aldık.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow