hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fındık alımı taban fiyatları belli oldu! Levant ve Giresun kalite 2022 fındık ne kadar?

    Fındık alımı taban fiyatları belli oldu Levant ve Giresun kalite 2022 fındık ne kadar
    expand

    Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından merakla beklenen fındık alımı taban fiyatları belli oldu. İhracatta da fındığın önemli bir yerinin bulunduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı yeni rakamı duyurdu. Peki, Levant ve Giresun kalite 2022 fındık ne kadar? İşte fındık alımı taban fiyatları…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gündemde olan 2022 fındık fiyatları için beklenen açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Ordu'da toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada fındık alımı fiyatlarını açıkladı. Çiftçi ve üreticileri ilgilendiren 2022 TMO fındık alım fiyatlarına yönelik Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Toprak Mahsulleri Ofisimiz 2022 alım sezonunda yüzde 50 sağlam iç esasına göre kabuklu fındığa kilogram başına levant kalite için ve bu arada Giresun kalite için malum 2 ayrı fiyat var ama biz şimdi diyoruz ki alan destekli olarak ben burada bir rakamı açıklıyorum." dedi.

    LEVANT VE GİRESUN KALİTE 2022 FINDIK NE KADAR?

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) 2022 yılı fındık alım fiyatlarını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, fındığın ortalama alım fiyatına kilogram başına 54 lira ödeneceğini duyurdu. Ordu'da açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan fındık fiyatları hakkında şunları ifade etti;

    Rekolte bakımından Samsun, Giresun, Sakarya, Düzce, Trabzon, Zonguldak gibi şehirlerimiz de Ordu’yu takip ediyor. Biz iktidara geldiğimizde fındığın alım fiyatı neydi biliyor musunuz? 1 doların altındaydı. Bu yüzden çoğu bahçe bakımsız kalmış, insanlar adeta üretime küstürülmüştü. Şimdi biz bu rakamı 3 doların üzerine çıkardık. Bu yıl da küresel ekonomik krize ve ülkemizin yaşadığı sıkıntılara rağmen fındık üreticilerimize emeklerinin karşılığı olacak bir alım fiyatı vermek için tüm şartları zorladık.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İnşallah beklentimiz fındıkta rekoltenin geçen yılında üzerine çıkmasıdır. Bugün açıklayacağımız fiyatla hem üreticinin gelirini artıracağımıza hem de ihracatımızı yükselteceğimize inanıyorum. Toprak Mahsulleri Ofisimiz 2022 alım sezonunda yüzde 50 sağlam iç esasına göre kabuklu fındığa kilogram başına levant kalite için ve bu arada Giresun kalite için malum 2 ayrı fiyat var ama biz şimdi diyoruz ki alan destekli olarak ben burada bir rakamı açıklıyorum. İnanıyorum ki sizlerde kabul edeceksiniz. Ve ortalamasını 54 lira olarak açıkladık, bereketli olsun.

    Fındık alımı taban fiyatları belli oldu Levant ve Giresun kalite 2022 fındık ne kadarGEÇEN SENE FINDIK FİYATLARI NE KADARDI?

    Geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Giresun kalite fındık 27 TL, levant kalite fındığın fiyatı ise 26,5 TL olarak açıklanmıştı.

    LEVANT KALİTE FINDIK NE DEMEK?

    Fındık çeşitleri Giresun ve Levant olmak üzere ikiye ayrılıyor.  Giresun kalite fındığın üretim bölgesi dışında kalan bölgelerde üretilen tüm fındıklara verilen ortak isimdir. Yetiştirildiği yere göre Levant Akçakoca, Levant Ordu, Levant Trabzon ve Levant Samsun olarak isimlendirilen bu fındıklar Giresun kalite fındıklardan daha az yağ oranı içermesine rağmen diğer ülkelerde yetiştirilen fındıklardan genellikle daha yüksek yağ oranına sahip olup, tat bakımından da üstün niteliktedirler.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    GİRESUN KALİTE FINDIK NEDİR?

    Giresun ilinin tamamında yetiştirilen tombul fındıklar ile az çok Giresun kalitesi özelliği taşıyan Trabzon ilinin Beşikdüzü, Vakfıkebir, Çarşıbaşı ve Akçaabat ilçelerinde yetiştirilen tombul fındıklardır. Dünyanın en üstün özellikli fındıklarıdır. Dünyadaki fındık çeşitleri içinde en yüksek oranda zar atan fındıktır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow