hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Genel sağlık sigorta primi kaç TL oldu? 2024 GSS primi ne kadar oldu?

    Genel sağlık sigorta primi kaç TL oldu 2024 GSS primi ne kadar oldu
    expand

    Genel Sağlık Sigorta Prim tutarı da asgari ücret zammı ile değişecek kalemler arasında yer alıyor. Asgarinin üçte biri olarak hesaplanan GSS priminin bu yıl kaç TL olacağı sorgulanıyor. Yeni asgari ücret artışı GSS ve isteğe bağlı sigorta primlerini de etkileyecek. İşte GSS prim tutarına dair bilgiler...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    HAKAN KANBUROĞLU / CNNTURK

    Yeni yılda geçerli olacak asgari ücretle birlikte işsizlik ödeneğinden genel sağlık sigortası (GSS) primine, kıdem tazminatından staj ücretine kadar birçok kalemde değişiklik olacak. Asgari ücrete göre belirlenen Genel Sağlık Sigortası primi, zammın açıklanmasıyla belirlendi.

    GSS PRİM TUTARI NE KADAR OLDU? 

    Genel Sağlık Sigortası, ülke genelinde herkesin sağlık hizmetinden faydalanmasını sağlamak adına kurulan hizmetin adıdır. Genel Sağlık Sigortası vatandaşların ekonomik durumuna ve sigorta durumuna bakılmaksızın sağlanır. GSS 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren zorunludur. Bu kapsamdaki genel sağlık sigortalılarının 2023 yılı temmuz ayı ve sonrası için ödemesi gereken genel sağlık sigortası prim tutarı aylık 402,44 TL'dir. Yeni asgari ücret 17 bin 2 lira oldu. Asgari ücrette zam oranı yüzde 49 oldu. Genel sağlık sigorta primi de bu rakamlara göre yaklaşık olarak 603 liraya yükseliyor. Yıllık ise 7243 liraya yükselecek.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow