hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    15 bin 600 personel kamuya alınıyor

    15 bin 600 personel kamuya alınıyor
    expand

    IMF ile stand-by rafa kalktı, belediyelere dönük düzenlemeler ortaya çıktı. IMF ile görüşmelerde sorun başlığı altında yer alan belediye harcamaları konusunda hükümet 2 önemli düzenleme hazırlığında. Kamu kurumlarına 15 bin 600 eski belediye çalışanı alınacak, belediyelere olan 6.5 milyar liralık borç yeniden yapılandırılacak.

    Karar Bakanlar Kurulu'ndan çıktı.

    Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, birleşen ve kapatılan belediyelerden geriye kalan en önemli sorunun istihdam olduğunu söyledi.

    Hükümet sorunun çözümü için yasal düzenleme yapacak ve belediyelerdeki 15 bin 600 fazla personeli kamu kurumlarına alacak.

    Çiçek, İçişleri Bakanlığı ile kamu personelinden sorumlu devlet bakanlığının yasal düzenleme konusunda çalışacağını açıkladı.

    Belediyelere dönük ikinci düzenleme ise borçlar konusunda olacak. Hükümet bu kez belediyelere borçlu olan kişi ve kurumları rahatlatacak.

    Belediyelere olan toplam 6.5 milyar liralık borç yeniden yapılandırılacak. Başbakan Yardımcısı Çiçek, bunun af değil, yeniden yapılandırma olduğunu söyledi. Bunun için de yasal düzenleme yapılacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow