hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD Hazine Bakanı açıkladı: Petrol fiyatları ne zaman düşecek?

    ABD Hazine Bakanı açıkladı: Petrol fiyatları ne zaman düşecek
    expand

    ABD Hazine Bakanı Janet Yellen Trump yönetiminin Çin üzerindeki tarifelerini eleştirdi. Yellen ayrıca küresel petrol arzındaki artışların sonunda uzun vadeli bir rahatlama sağlayacağını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CNN International'ın haberine göre, Yellen Almanya'da yaptığı açıklamada, "Çin'in ticaret uygulamalarına misilleme olarak Trump tarafından uygulanan bazı tarifeler tüketici ve işletmelere zarar veriyormuş gibi görünüyor." dedi.

    Yellen Trump dönemindeki bazı tarifelerin stratejik olmadığını da ifade etti.

    ABD Hazine Bakanı Yellen, Çin'e uygulanan ek vergi tarifelerinin geri alınması için çalışmalar yürüttüğünü söylerken bu konuda henüz herhangi bir karar verilmediğinin de altını çizdi.

    Yellen, Rusya'nın Ukrayna'daki savaşının küresel gıda güvenliği üzerindeki yaygın etkisine de dikkat çekerek, "Daha yüksek gıda ve enerji fiyatları, tüm dünyada üretimi ve harcamaları baskılayarak ve enflasyonu yükselterek stagflasyon etkisi yaratıyor" dedi.

    ABD Hazine Bakanı Yellen, Amerikalıların benzin fiyatlarında hemen bir rahatlama beklememesi gerektiğini ancak küresel petrol arzındaki artışların sonunda uzun vadeli bir rahatlama sağlayacağını söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow