hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Arap bankaları Türkiye'yi yakından izliyor'

    Arap bankaları Türkiyeyi yakından izliyor
    expand

    TBB Yönetim Kurulu Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Aydın, "Arap dünyasındaki bankalar Türkiye'yi çok yakından izliyor." dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta Arap Bankalar Birliği’nin düzenlediği “Arap ve Uluslararası Bankalar Arasında İşbirliği İçin Lobi” konferansına katıldı.

    Açıklamalarda bulunan Aydın, bölgedeki ve Türkiye’deki gelişmeleri karşılıklı olarak değerlendirdiklerini dile getirdi.

    Hüseyin Aydın, bankacılık sektörünün bölgesel ve küresel ilişkilere önem verdiğini, özellikle Orta Doğu ve Körfez ülkelerindeki bankalar ile giderek daha fazla finansal işlem ve proje yatırımı yaptıklarını ifade etti. Aydın, Türkiye’nin bölgedeki Arap ülkeleriyle olan finansal ilişkilerinin geliştirilmesi için ortak çaba harcanması gerektiğini söyledi.

    "Her alanda iş birliği imkanlarının değerlendirilmekte olduğunu gözlüyoruz"

    Bölgedeki bankaların Türkiye bankacılık sektöründeki payının düzenli bir artış gösterdiğini ve yüzde 12’yi aştığını vurgulayan Aydın, bölge bankacılarının Türkiye'yi çok yakından izledikleri bilgisini paylaştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye’nin ekonomik göstergelerin orta ve uzun vadede değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Aydın, “Görüştüğümüz bankacılar ve yetkililer, ülkemize uzun dönemde yüksek büyüme potansiyeline sahip bir ekonomi olduğu için yatırım yaptıklarını açıkça ifade ettiler” diye konuştu.

    Temaslarında Türkiye'ye olan ilginin sadece bankacılıkla sınırlı kalmadığını gördüğünü aktaran Aydın, “Her alanda iş birliği imkanlarının değerlendirilmekte olduğunu gözlüyoruz. Önemli olan finansal iş birliğinin daha fazla ticarete ve yatırıma dönüşmesi.” değerlendirmesinde bulundu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow