hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Boyner: "Kamu reformu öncelikle ele alınmalı"

    Boyner: Kamu reformu öncelikle ele alınmalı
    expand

    Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) entegrasyonunu ve demokratikleşme sürecini derinleştirmek açısından kamu reformunun, öncelikle ele alınması gereken bir konu olduğunu bildirdi.

    Boyner, TÜSİAD'ın Görüş Dergisi'nde "Hesap Lütfen" başlığı ile yayınlanan makalesinde, devletin bireye etkin ve verimli bir hizmet götürebilmesi ve piyasada düzenleyici görevini yerine getirebilmesi için köklü bir kamu reformunun gerçekleştirilmesinin gerekli olduğunu ileri sürdü.

    Boyner, bireylerin değişen ve çeşitlenen ihtiyaçlarına cevap vermek, Türkiye'nin AB'ye entegrasyonunu ve demokratikleşme sürecini derinleştirmek açısından kamu reformunun, öncelikle ele alınması gerektiğini söyledi. Boyner yazısında şu görüşleri dile getirdi:

    - Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) entegrasyonunu ve demokratikleşme sürecini derinleştirmek açısından kamu reformu, öncelikle ele alınması gereken bir konudur.

    - Ülkemizde önemli bir sorun, 'politika üretmek' ve 'politika yapmak' kavramlarının birbirleri ile karıştırılması ve hatta bu kavramların iç içe geçmiş olmasıdır.

    - Kamu politikalarını kamu yararını gözetecek şekilde oluşturmak, kamu kaynaklarını mali disiplini bozmayacak şekilde ve verimli kullanmak ve atama ve terfilerde siyasi sadakat yerine liyakati esas kıstas haline getirmek ve nihayet tüm kurumlarda uzun vadeli düşünme ve stratejik yaklaşımlarla hareket edebilme kapasitesini geliştirmek diğer önemli ilkeler olarak görünmektedir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow