hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cevahir Holding'ten Makedonya'da rezidans projesi

    Cevahir Holdingten Makedonyada rezidans projesi
    expand

    Türkiye'nin bölgesindeki gücünün en önemli işaretlerinden ve taşıyıcılarından biri inşaat sektörü. Balkanların en kapsamlı rezidans projesinde bir Türk şirketi Makedonya'da imza atmaya hazırlanıyor. Cevahir Holding'in Üsküp'teki projesinin temel atma törenine, Cevahir Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Cevahir, Makedonya Cumhurbaşkanı Yorge Ivanov ve Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski katıldı.

    Makedonya 11 yaşında genç bir ülke.

    Başkenti Üsküp'te, 500 yıllık Osmanlı izlerinin yanıbaşında, hükümet Makedonya tarihini dev heykellerle yeniden yazıyor.

    Şehrin merkezindeki Osmanlı eseri taş köprünün çevresi büyük bir şantine gibi.

    Hedef, 30 tonluk Büyük İskender heykeli gibi Üsküp şehir merkezini de inşaat sektörünün omuzlarında şaha kaldırmak...

    O hedef, Türk yatırımcıyı da 2 milyonluk bu Balkan ülkesine çekiyor.

    Makedonya'nın en iddialı inşaat projesine bir Türk şirketi imza atıyor.

    Cevahir Holding'in rezidans otel ve bir alışveriş merkezini kapsayan projesinin temelini, Cevahir Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Cevahir, Makedonya Cumhurbaşkanı Yorge Ivanov ve Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski beraber attı.

    İbrahim Vevahir'e göre, en yükseği 42 katlı olacak 4 kule ve alışveriş merkezinden oluşan, katlar toplamında 280 bin metrekareye yayılan proje, sadece Makedonya için değil Rumeli kökenli Türkler için de önemli:

    "Ben trabzonluyum. İstanbul'dan gidiyorum 1.5 saat. Buraya geliyorum 55 dakika. Türkiye'de buralarda doğmuş çok sayıda zengin var. ENKA Holding'in sahibi burada doğdu. Şarık Tara'ya ev hazırlıyorum, bakalım fiyatta anlaşabilecek miyiz?"

    Türk işçi ve mühendislerin de çalıştığı projede bin 372 daire olacak. 36 ayda tamamlanması planlanan projenin 300 milyon euro'ya malolması bekleniyor.

    İlk uluslararası projesini 1975'te Libya'da alan İbrahim Cevahir'e göre, Ortadoğu'da sıkıntılı bir dönem yaşayan Türk inşaat sektörü için en önemli ülke Rusya:

    "Ben iş yapmadım ama Rusya önemli, kaybetmemiz lazım."

    Ama Türk inşaat sektörünün artık geleneksel hale gelen bu pazarların dışında da iş yapması mümkün...

    İbrahim Cevahir, "Çin'e gittik. 50 yıllık izinleri 70 yıla çıkarmaktan bahsediyorlar. Bizim müteahhitliğimiz orada da iş yapar" diyor.

    Cevahir'in bir çarpıcı projesi daha var: Mekke ve Medine'de Türk hacılar için devremülk usulü kiralanacak konutlar yapmak. Ancak bu proje için henüz Mekke'de arazi ayarlanmış değil.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow