hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Çünkü bankalar kurudu... "

    Çünkü bankalar kurudu...
    expand

    Yunanistan Maliye Bakanı George Papaconstantinou, "Ülkede durgunluğun tahmininden uzun sürmesinin sebebi bankaların kurumuş olması" dedi.

    Dünya Ekonomi Forumu'nda "Euro Bölgesi Bulmacasını Çözmek" konulu panelde konuşan Papaconstantinou, yaşananların genel anlamda bir sistem sorunu olduğunu söyledi.

    Papaconstantinou, "Bizim için ciddi anlamda destek var, bu işin bir boyutu. Aldığımız tedbirlerin yansımalarını görüyoruz. Örneğin iki yılda bütçe açığımızı yüzde 8,5 seviyesinde düşürdük. Fakat bir resesyonun beşinci yılındayız" dedi.

    Papaconstantinou ülkede durgunluğun uzun sürmesinin Yunan bankacılık sisteminin rolüne vurgu yaparak, artık bankalarda likidite kalmadığını belirtti.

    Papaconstantinou, "Bu durgunluğun tahmininden uzun sürmesinin sebebi bankaların kurumuş olması. Maalesef nakit güvenli limanlara doğru gidiyor. Bu para Euro Bölgesi'nin en güvenli bölgelerine gidiyor," diye konuştu.

    Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nde kalıp kalmayacağı ile ilişkin endişelere de değinen Papaconstantinou, "Yunanistan Euro Bölgesi'nde kalır mı? Evet, ben gerçekten böyle düşünüyorum" dedi.

    Daha önce söylediği "Titanik'i yürütmeye çalışıyoruz" ifadesinin hatırlatılması üzerine Papaconstantinou, "O zamanlar doğrudan buzdağına doğru gidiyorduk. Bir önceki kaptan dümenin başındaydı ve şimdi yeni bir kaptanla ilerliyoruz" karşılığını verdi.

    Papaconstantinou, Portekiz, İspanya ve İtalya'daki ekonomik krizlere de dikkati çekerek, "Herkes kendi kapısının önünü temizlemeli" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow