hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Doğalgaz fiyatlarına indirim mi geliyor?

    Doğalgaz fiyatlarına indirim mi geliyor
    expand

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "(Petrol fiyatları düşüyor, elektrik fiyatları düşmüyor mu?) Tabi ki petrol, doğalgaz ürünlerinden olan elektrik fiyatları bundan etkilenir. Ancak petrol fiyatına bağlı doğalgaz formüllerinde henüz istediğimiz rakam oluşmuş değil. Bizim şu anda aldığımız fiyattan daha aşağı sattığımız doğalgaz fiyatı var. BOTAŞ'ın Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na, Hazine ve Maliye Bakanlığı'na 6 milyar TL ödemesi var. Bunları yaptıktan sonra bunları değerlendireceğiz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TBMM Genel Kurulu'nda milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Bakan Yıldız 3. nükleer santralle alakalı herhangi tespit edilmiş ve netleştirilmiş yer bulunmadığını belirterek, "3. santralin kurulması ile alakalı bir hedefimiz bulunmamaktadır. Birinci ve ikinci santralle bitirildikten sonra, yerli mühendislerin ve kaynakların ön planda bulunduğu bir yapı düşünüyoruz. İğneada ile alakalı da herhangi bir karar verilmiş değil, herhangi bir işaret de sözkonusu değildir" şeklinde konuştu.

    Bakan Yıldız, "Petrol fiyatları düşüyor, elektrik fiyatları düşmüyor mu?" diye sorulduğunu kaydederek, "Tabi ki petrol, doğalgaz ürünlerinden olan elektrik fiyatları bundan etkilenir. Ancak petrol fiyatına bağlı doğalgaz
    formüllerinde henüz istediğimiz rakam oluşmuş değil. Bizim şu anda aldığımız fiyattan daha aşağı sattığımız doğalgaz fiyatı var. BOTAŞ'ın Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na, Hazine ve Maliye Bakanlığı'na 6 milyar TL ödemesi var. Bunları yaptıktan sonra bunları değerlendireceğiz" diye konuştu.

    "Muğla Gökova'da yeni termik santral kurulup kurulmayacağı" ile ilgili soru üzerine, Yıldız, "Yeni ünitelerin kurulacak olması, yeni santral anlamına gelmiyor" dedi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow