hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dünyanın en zengin kedisi İstanbul'da

    Dünyanın en zengin kedisi İstanbulda
    expand

    Bütün dünyada özellikle kadınlar, genç kızlar ve çocuklara yönelik ürünleriyle bir fenomen haline gelen Hello Kitty markası, dünyada ilk kez gerçekleştirilen 15 milyon dolarlık girişimle İstanbul'a Hello Kitty World'ü açıyor.

    Türkiye'de 40 yıldır faaliyet gösteren Uni-Mert Demir Çelik şirketinin sahibi olan Kaleli ailesinin üçüncü kuşağından Beste Kaleli Tekelioğlu'nun CEO'su olduğu Peritozu firmasının, Japon oyuncak şirketi Sanrio ile ortak girişimi olan bu yatırım Ataşehir'de hizmete girecek.

    Hurriyet.com.tr'nin haberine göre, Ataşehir'de toplamda 3 bin metrekarelik bir alana kurulacak olan mağazada, Hello Kitty lisanslı ürünlerin satışının yanısıra, güzellik merkezi, kafeler ve eğlence merkezleri de olacak.

    Yılda ortalama 6 milyar dolar ciro yapan ve "Dünyanın en zengin kedisi" olarak adlandırılan Hello Kitty şirketi, bu girişimle Japonya dışından ilk kez büyük bir merkez açmış olacak.

    Hello Kitty markasına sahip Japon Sanrio markasının ajansı Max Licensing'in Kurucusu Diana Magarino, "Sanrio Türkiye girişimi için 3 yıl gibi süre vermişti. Ancak Peritozu şirketinin isteği ve müşterilerden, perakende alanında artan talepler nedeniyle, bu girişimi 2 yıl gibi bir süreye indirdik" diye konuştu.

    Önce İstanbul, sonra Manhattan ve Londra   

    "Bölgede yükselen bir değer olarak İstanbul'un sadece Ortadoğu için değil Avrupa için de bir moda merkezi olacağına inanıyoruz. O yüzden Hello Kitty World için İstanbul'u seçtik" diyen Magarino, İstanbul'dan sonra açılacak merkezlerin destinasyonları olarak Manhattan ve Londra'nın düşünüldüğü ifade etti.

    Çocukluk hayalimdi...

    Hello Kitty World'ü İstanbul'a getiren Peritozu firmasının CEO'su Beste Kaleli Tekelioğlu, küçükken ailemle çıktığım yurtdışı gezilerinde en çok Hello Kitty mağazalarına gitmek isterdim. Şimdi bu istek benim kızlarımda var. İstanbul'da böyle bir merkezin açılıyor olması bu açıdan benim için çok önemli. Diğer yandan ticari açıdan da büyük bir girişim olacağına inanıyoruz. Bu toplamda 15 milyon dolarlık bir yatırım" diye konuştu.

    Hello Kitty World, dünya genelinde satılan Hello Kitty markalı bütün ürünlerin yanı sıra, özel üretim ürünler de bulunacak.

    Magarino, yeni yatırımla birlikte, satışlarda ne kadarlık bir artış hedeflediklerine yönelik gelen bir soruya, "Şu anda bunu hesaplamak tahmin edersiniz ki oldukça güç. Ancak bize gelen taleplerin çok yoğun olduğunu söyleyebilirim" dedi.

    Yüzde 30'luk rakam çok önemli

    Sanrio Başbakanı Kunihiko Tsuji, "Sanrio'nun Avrupa ve Ortadoğu'da yaptığı satış, dünya toplam satışının yüzde 30'unu temsil ediyor. Bu rakam bizim için çok önemli. Hello Kitty'nin amacı insanlara mutluluk vermek, biz de Türkiye'de açacağımız bu merkezle Avrupa ve Ortadoğu'ya mutluluk vermek istiyoruz" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow