hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Euro bölgesi PMI'sı açıkladı

    Euro bölgesi PMIsı açıkladı
    expand

    Euro bölgesinde artış gösteren haziran ayı imalat sanayi satınalma yöneticileri endeksi (PMI), bölgenin lokomotifi Almanya'da geriledi.

    Avrupa'nın lider ülkelerine ait haziran ayı PMI'ları bugün açıklandı.

    Avrupa'da bölge ekonomisi hakkında karışık sinyaller veren PMI'lar hala piyasanın genişleme ya da daralma içerisinde olduğunu gösteren 50 değerinin altında bulunuyor.

    Çin'de bugün açıklanan ve düşüş gösteren PMI verisinin ardından, Euro bölgesinde PMI 48,8 değerini alarak hem beklenti hem de mayıs ayındaki değer olan 48,7'yi aştı.

    Çin HSBC imalat sanayi PMI mayıs ayındaki 49,2 değerinden haziran ayında 48,2'ye gerilerken, resmi PMI 50,8'den 50,1'e düştü.

    Euro bölgesinin lokomotifi Almanya'da haziran ayında 48,7 olması beklenen, mayıs ayında da aynı değerde olan PMI sınırlı bir düşüş göstererek 48,6'ya geriledi.

    Euro bölgesinin sorunlu ülkelerinden İspanya ve İtalya'da ise PMI'lar toparlanmaya işaret etti.

    İspanya'da mayıs ayında 48,1 olan imalat sanayi PMI haziran ayında 50'ye çıkarken, İtalya'da PMI 49,1 ile hem beklenti olan 47,8'in hem de mayıs ayı 47,3'ün üzerine çıktı.

    İngiltere'de de benzer şekilde mayıs ayında 51,3 olan ve haziranda 51,4 olması beklenen PMI 52,5'e yükseldi.

    Fransa'da ise imalat sanayi PMI haziran ayında 48,3 beklenirken 48,4 olarak gerçekleşti. PMI mayıs ayında 48,3 değerini almıştı.

    PMI

    PMI (Purchasing Managers Index - Satınalma Yöneticileri Endeksi) özel sektör şirketleri satınalma yöneticilerinin mal ve hizmet satın alma eğilimlerini gösteren ve aylık olarak açıklanan bir gösterge.

    İmalat sanayi üretim seviyelerindeki aktiviteyi gösteren PMI'larda, 50'nin üzerindeki değerler genişlemeyi, altındaki değerler ise daralmayı ifade ediyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow