hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fakir ailelere 500 kilogram kömür yardımı

    Fakir ailelere 500 kilogram kömür yardımı
    expand

    İl ve ilçe sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarınca belirlenerek valiliklere bildirilecek fakir ailelere, müracaatları üzerine asgari 500 kilogram bedelsiz kömür verilecek.

    Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu'nun Fakir Ailelere Kömür Yardımı Yapılmasına İlişkin kararı, 1 Ocak 2012 tarihinden geçerli olmak üzere bugün yürürlüğe girdi.

    Buna göre, il ve ilçe sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarınca belirlenerek, valiliklere bildirilecek fakir ailelere, müracaatları üzerine asgari 500 kilogram bedelsiz kömür verilecek.

    Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu (TKİ) ve Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel müdürlüklerinin CIF satış esaslarında valiliklerce bildirilen teslim noktalarına kadar gönderilecek kömür, sevkiyat noktalarının konumuna göre belirlenecek nakil vasıtalarıyla adı geçen kuruluşların sorumluluğunda nakledilecek.

    İlgili kuruluşlar, kömürü taşıyacak olan TCDD Genel Müdürlüğü ile öncelik ve taşıma konusunda protokol yapacak.

    Dağıtılacak kömürün niteliği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca yayımlanan Isınmadan Kaynaklanan Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliği'ne uygun olacak.

    Valiliklere yapılan kömür tesliminden doğan vergi ve harçlar, TKİ ve TTK tarafından ödenecek.

    TKİ ve TTK Genel müdürlükleri tarafından CIF satış esaslarına göre valiliklere teslim edilecek kömüre ilişkin bedeller, görev zararı sayılacak ve ilgili kuruluşlara ödenecek.

    Kararın uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Hazine Müsteşarlığı'nın görüşleri çerçevesinde, yayımı tarihinden itibaren 1 ay içinde belirlenecek.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow