hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Galatasaray Üniversitesi iş dünyasını ağırladı

    Galatasaray Üniversitesi iş dünyasını ağırladı
    expand

    Galatasaray Üniversitesi, İşveren Markası konferansıyla iş dünyasının üst düzey yöneticileri ve akademisyenleri bir araya getirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Geçtiğimiz Cuma günü tam günlük bir konferans ile İşveren Markası Yönetimi üzerine iş dünyasının üst düzey yöneticileri ve akademisyenler GSÜ’de bir araya geldi. Dijital dünya, nesillerin bir arada çalışması, İK pazarlama gibi konuların yanısıra, işe alımda ve ‘değerlendirme’ tekniklerinde büyük veri ve sosyal medyanın kullanımına ilişkin örnekleri de içeren paneller ilginç soru cevaplarla ilerledi.

    GSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Feyzioğlu’nun açılış konuşmasıyla başlayan programda Sabancı Holding CEO’su Mehmet Göçmen gelecekteki işlerin, şirketlerin, çalışma modellerinin hızla değişmesi gerektiğine dikkat çekti. Göçmen ‘Kendimizi 10 yılda bir yenilemeliyiz. Şu an mezun olan gençlerin gelecekte tek bir meslekle yetinmeleri zor görünüyor. Bambaşka bir iş dünyası geliyor’ şeklinde konuştu.

    Fibabanka Genel Müdürü Ömer Mert konuşmasında gençlerden bahsetti: ‘Yenilikçi ve sıradışı yaklaşımların, özellikle genç çalışanların çok ilgisini çekiyor. Bankada herke ne zaman isterse cep telefonuma mesaj atıp fikir ve önerilerini paylaşabiliyor. Sosyal medya hesaplarımız çalışanlarımızın etkileşimli kullanımına açık. Sosyal ve açık iletişimde bir kültür yaklaşımı amaçlıyoruz.’ dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Oyak Renault İnsan Kaynakları koordinatörü Tolga Görgülü, çalışanların ailelerini fabrika gezisine davet ettiklerini ve şu ana kadar 5000 kişinin üzerinde misafiri ağırladıklarını anlattı. Kariyer planlama sistemlerinin başka departmanlara hatta başka ülkelerdeki işlere geçişi kolaylaştıran özgür ve esnek fırsatlar yarattığını; Fransa’da görev alan üst düzey finans yöneticisinin Türkiye’den gittiğini ve asıl mesleğinin elektrik mühendisi olduğunu belirtti.

    Renkli anlatımlarıyla dikkat çeken iki isim Doç. Dr. Ali Faik Demir ve Prof. Dr. Emre Öktem oldu. Konu ‘Tarihte iş, yaşam ve itibar’ üzerineydi. Geçmişte ahilik sistemi, meslekler, loncalar ve itibar ilişkisinin işlendiği panelde geçmişten örneklerle sohbet süslendi. Prof. Dr. İnci Çınarlı, Prof. Dr. Banu Karsak, Peryön Başkanı ve STFA Holding Strateji ve İK Başkanı Berna Öztınaz, Doç. Dr. Nazlı Aytuna, Prof. Dr. Kerem Rızvanoğlu, Sodexo Genel Müdürü Burçin Ressamoğlu, Hilti Bölgesel İK Direktörü Canan Soybakış, Hürriyet İcra Kurulu Üyesi Tuba Köseoğlu Okçu, Yenibiriş Genel Müdürü Eren Çamlıkaya, IPSOS’tan Sema Pak Karaca kurumsal duruş ve işveren markası konusunda gün boyunca söz aldı.

    Düet İşveren Markası Program Koordinatörü Binnur Zaimler’e göre iyi bir işveren markası için başkalarını kopyalamadan özgün çalışmalar yapmak gerekiyor. ‘Her kurumun ayrı reçetesi olmalı, yapılanları tekrarlamak ise sizi başkalarından ayrıştırmıyor, aksine sıradanlaştırıyor’ dedi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow