hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    GAP'taki projelere 3.3 milyar TL ayrıldı

    GAPtaki projelere 3.3 milyar TL ayrıldı
    expand

    Hükümet hem demokratik açılım sürecini hem de GAP'ı daha çok anlatacak. Demokratik açılım için kitap bastıran hükümet, GAP için de belgesel yapacak, hayata geçen projeleri anlatacak. Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, eylem planıyla iki yılda katedilen mesafeyi CNN TÜRK'ten Didem Tümer'e anlattı.

    13 yıldan sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan GAP Yüksek Kurulu'nda Erdoğan yapılanların gösterilmesini istedi. Şimdi belgesel hazırlığı var.

    Sadece gösterilmeyecek, yapılanlar da anlatılacak.

    İki yıllık eylem planı süresince kat edilen mesafeyi CNN TÜRK'e anlatan Yılmaz, "Üç ana kanalın toplam uzunluğu 400 km'ye yakın. 400 km bir nehir inşa ediyoruz adeta" dedi.

    Yatırımlara ayrılan para 3.3 milyar TL

    2010 yılında GAP Eylem Planı kapsamındaki projelere 3.1 milyar TL ayrıldı. Eylem planı dışındaki yatırımlarla birlikte tutar 3.3 milyar liraya ulaşıyor.

    Eylem planı çerçevesinde TOKİ bölgede 25 bin konut yapımını sürdürürken, 24 hastane, 31 sağlık ocağının inşaatı devam ediyor. 2009 sonunda 300 bin hektar alan sulamaya açıldı.

    "Özel sektör arzu ettiğimiz düzeyde değil"


    Ancak bölgeye ekonomik kalkınma için özellikle gitmesi gereken özel sektör. Ama  yapılan teşvik başvurusu hükümeti  tatmin etmedi.

    "Özel sektör arzu ettiğimiz düzeyde değil" diyen Bakan Yılmaz, 2010 yılından daha yüksek bir performans beklediğini dile getirdi.

    Hükümet, bölge için özel sektörle bir kez daha biraraya gelmeye hazırlanıyor. GAP Platformu toplanacak, özel sektör hükümeti, hükümet onları dinleyecek.

    Hükümet açısından GAP demokratik açılımın en önemli parçası. Yılmaz, demokratik açılımla ilgili tartışmaların bölge için yapılmak istenenlere zarar verdiği görüşünde.

    "Bazen tek tek ağaçlara bakarken ormanı kaçırıyoruz" diyen Yılmaz, bu nedenle projedeki gelişmeleri yakından takip ediyor.

    GAP Yüksek Kurulu toplantısında da bölgedeki yöneticilerden telefonla bilgi aldı.

    Başbakan Erdoğan, Dünya Kadınlar Günü'nde de bölge kadınlarıyla Şanlıurfa'da biraraya gelerek, bazı projeleri yerinde izleyecek.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow