hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Google dünyanın en değerli markası

    Google dünyanın en değerli markası
    expand

    Dünyanın en değerli markaları sıralamasında Google yine ilk sırayı aldı. Marka değeri 100 milyar doları aşan Google'ı Microsoft ve Coca Cola takip etti. Krizin etkisiyle evde tüketilen ürünleri üreten şirketlerin markaları değer kazanırken, dünyanın dev bankaları büyük kayıplar yaşadı.

    Google geçen sene olduğu gibi bu sene de dünyanın en değerli şirketi ünvanını kimseye kaptırmadı.

    Google, ekonomik krize rağmen marka değerini yüzde 16 artırarak 100 milyar 39 milyon dolara çıkardı.

    Şirketin geçen yılki marka değeri 86 milyar 57 milyon dolardı.

    Millward Brown araştırma şirketinin Financial Times gazetesiyle birlikte düzenlediği "dünyanın en değerli markaları" araştırmasında ikinci sırayı 76 milyar 249 milyon dolarla Microsoft, üçüncü sırayı ise 67 milyar 625 milyon dolarla Coca Cola aldı.

    IBM'in 66 milyar 622 milyon dolarla dördüncü olduğu listede, McDonald's 66 milyar 575 milyon dolarla beşinci sırada yeraldı.

    Marka değeri en çok düşenler

    Ekonomik krizin damgasını vurduğu listede en büyük değer kaybı bankalarda yaşandı.

    En değerli markalar sıralamasında ING 50 basamak, Citibank 34 basamak, Goldman Sachs 31 basamak, Morgan Stanley 29 basamak, Bank of America 27 basamak, Wells Fargo 16 basamak, Chase 14 basamak birden geriledi.

    Bank of America'nın değeri 17.6 milyar dolar, Citi'nin değeri ise 15.6 milyar dolar birden azaldı.

    Buna karşın kriz bazı sektörlere yaradı. İndirimli satış yapan Aldi, Auchan, H&M değerlerini büyük oranda artırırken, internet üzerinden satış yaparak fiyatları karşılaştırma olanağı sunan Amazon, eBay gibi markalar da değer kazandı.

    Harcamalarını kısan tüketicilerin evde kalmaya başlamasıyla evde hazırlanan Nespresso, Nescafe gibi kahveler; Budweiser, Johnnie Walker gibi içkiler ile Nintendo gibi ev eğlence ürünlerinin üreticileri de hızla yükselenler arasında yeraldı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow