hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Güler Sabancı'dan Berkin Elvan mesajı!

    Güler Sabancıdan Berkin Elvan mesajı
    expand

    Sabancı Vakfı'nın 40. yıl toplantısında konuşan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Berkin Elvan'a rahmet dileyerek konuşmasına başladı. "Berkin'e Allahtan rahmet, ailesine sabırlar diliyorum" diyen Güler Sabancı, "Hepimiz üzüntümüze rağmen sabırlı olmalı ve yeni Berkin'ler olmaması için sağduyulu olmalıyız" ifadesini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sabancı Vakfı'nın kuruluşunun 40'ıncı yılı nedeniyle düzenlenen basın toplantısında konuşan Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, Berkin Elvan'ın yaşamını yitirmesi ile ilgili, "Öncelikle Berkin Elvan için Allah'tan rahmet, ailesine sabır diliyorum. Hepimiz üzüntümüze rağmen sağduyulu davranmalı ve başka Berkin'ler olmamasına çaba göstermeliyiz" dedi.

    Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, Sabancı Vakfı'nın kuruluşunun 40'ıncı yılı nedeniyle düzenlenen basın toplantısında konuştu.

    Sabancı konuşmasına, Gezi Parkı eylemleri sürerken ekmek almak için çıktığı sokakta başına isabet biber kapsülü nedeniyle ağır yaralanarak kaldırıldığı hastanede dün yaşamını yitiren 15 yaşındaki Berkin Elvan'ın ailesine başsağlığı dilekleriyle başladı.

    Sabancı, "Öncelikle Berkin Elvan için Allah'tan rahmet, ailesine sabır diliyorum. Hepimiz üzüntümüze rağmen sağduyulu davranmalı ve başka Berkin'ler olmamasına çaba göstermeliyiz" dedi.

    "Bu ülkenin hepimizin olduğu gerçeğini unutmamalıyız"

    30 Mart'ta gerçekleştirilecek yerel seçimlerden bahseden Sabancı, şöyle konuştu:

    "Malum yoğun bir seçim sürecinde ülkemiz. Önümüzdeki günlerde demokrasinin en önemli görevlerinden birisini yerine getireceğiz. Yerel yöneticilerimizi seçeceğiz. Biz, biz duygusunu unutmadan bu seçim dönemini aşmalıyız. Birlikte yaşadığımızı, birbirimize ihtiyacımız olduğunu, bu ülkenin hepimizin olduğu gerçeğini unutmamalıyız.

    Seçimlerin demokratik niteliğine gölge düşmeden yapılmasını, siyasi hayatımız kadar ekonomik ve toplumsal hayatımız içinde önemsemeliyiz. Genç nüfusumuz ve bunun gerektirdiği sosyal ihtiyaçlarımız, istihdam ihtiyaçlarımız Türkiye'nin hızla büyümesini zorunlu kılıyor.

    Geleceğe güven olmadan olağanüstü potansiyelimize rağmen bu büyümeyi gerçekleştiremeyiz. Ülkemizin geleceğine olan güvenimizi yitirmemeliyiz. Bunu başarmak için el ele vermeliyiz. Biz, duygusuna sahip çıkmalıyız."

    "Sen gidersin mal kalır, varlığın kalır"

    Sabancı topluluğu olarak Türkiye'nin potansiyeline güvendiklerini ifade eden Güler Sabancı, şöyle devam etti:

    "Ülkemizin gelişmesinde, kalkınmasında, hepimizin sorumluluğu olduğuna inanarak, her şeyi devletten beklemeden özel sektöre de çok önemli roller düştüğüne her zaman inanarak çalışıyoruz. İşte bu inançla gerek geçmişimizde, gerekse bugün bir elimizde Sabancı Holding ve şirketlerinin hissedarlarına en yüksek değeri sağlarken, diğer elimizde daima vakıf çalışmalarımızla toplumsal gelişmede ciddi ve ölçülebilir farklar yaratmaya çalışıyoruz.

    Babaannemin (Sadıka Sabancı) kendine göre söylemleri vardı. Onlardan bir tanesi de 'Sen gidersin mal kalır. Varlığın kalır. Marifet onu dünyada işe yaratmaktır'. Evet okullar yaptırmak, gençlere burslar vermek, ihtiyaç sahiplerine yardımlarda bulunmak bir aile geleneğiydi. Aslında Sabancı ailesinin hayırseverlik geleneği vakfımızın kuruluşundan önceye dayanıyor."

    "Hoşgörüsüz atmosferin bedelini ödedik"

    Dün de TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, Berkin Elvan ölümüyle ilgili yazılı bir açıklama yaparak Berkin Elvan'ın aylardır sürdürdüğü yaşam mücadelesini kaybetmesinden dolayı derin üzüntü duyduklarını bildirmişti.

    Mesajda şu ifadeler yer almıştı:

    "Gezi Parkı olayları sırasında gaz fişeği kapsülü nedeniyle yaralanan Berkin Elvan'ın aylardır sürdürdüğü yaşam mücadelesini kaybetmesinden derin bir üzüntü duyuyoruz.

    TÜSİAD'dan Berkin Elvan açıklaması

    Gezi Parkı olayları sırasında oluşturulan hoşgörüsüz atmosferin bedelini ülke olarak, gencecik insanlarımızın kaybı ve çok sayıda kişinin sakat kalmasıyla ödedik. Hiçbir şey 15 yaşındaki bir çocuğun ve Gezi olayları sırasında kaybettiğimiz diğer gençlerimizin hayatından daha önemli değildir.

    Gençler bu ülkenin geleceğidir. Başta ülkeyi yönetenler olmak üzere, hepimizin görevi, gençlerimizin, hukuk güvenliği altında, temel hak ve özgürlüklerini huzurla, umutla ve güvenle yaşayabilecekleri bir ortamı sağlamaktır. Berkin Elvan'ın vicdanımızı sızlatan son kayıp olmasını umut ederiz.

    Başta Berkin Elvan'ın ailesi olmak üzere, tüm yakınlarına ve tüm vatandaşlarımıza başsağlığı ve sabır dilerim"

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow