hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Havayolu mağdurlarına 7/24 hizmet

    Havayolu mağdurlarına 7/24 hizmet
    expand

    Hava Taşıma İşletmeleri, yolcu şikayetleri için 7/24 hizmet verecek yolcu hizmetleri birimi kuracak.

    Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürü (SHGM) Bilal Ekşi, hava taşıma işletmelerinin, Havayolu ile Seyahat Eden Yolcuların Haklarına Dair Yönetmeliğin uygulanması için yayımlanan genelge kapsamında yolcu şikayetleri için 7/24 hizmet verecek yolcu hizmetleri birimi kuracaklarını belirterek, ''Yönetmeliğe aykırı durumların tespiti halinde işletmecilere, idari yaptırım uygulanacak'' dedi.

    Yolcu hizmetlerinden sorumlu yönetici, yardımcısı ve birimin iletişim bilgilerinin, Genel Müdürlüğe ve havaalanı işletmecilerine gönderileceğini ifade eden Ekşi, şöyle devam etti:

    "Sefer düzenlenen havaalanındaki havayolu yetkilileri veya yetki verilen temsilcilerin iletişim bilgileri ilgili havalimanı işletmecilerine bildirilecek.

    Havayolu web sitelerinin ana sayfasında ilk sayfalarında görülebilir bir alanında 'yolcu hakları' adlı bir bölümün veya bağlantının oluşturulması veyolcu haklarıyla ilgili bilgilerle yönetmelik yer alacak.

    Bu bölümde veya bağlantıda yolcuların şikayet veya isteklerini iletmeleri için, 7 gün 24 saat ulaşılabilir telefon, e-posta ve faks bilgileri yer alacak."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow