hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hazine'den yeni borçlanma senedi

    Hazineden yeni borçlanma senedi
    expand

    Hazine Müsteşarlığı, yurtiçi tasarrufların artırılması, Devlet İç Borçlanma Senetleri'nin (DİBS) yatırımcı tabanının geliştirilmesi ve finansman araçlarının çeşitlendirilmesi amacıyla Gelire Endeksli Senet (GES) ihraç edileceğini açıkladı.

    Hazine Müsteşarlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, GES'lerin getirileri, Kamu İktisadi Teşebbüsü statüsündeki Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Devlet Malzeme Ofisi (DMO), Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ) ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden (KIYEM) bütçeye aktarılan hasılat paylarına endeksli olacak.

    GES'ler, Müsteşarlık tarafından 28 Ocak 2009 tarihinde bankalara doğrudan satış yöntemi ile ihraç edilecek. GES talebi olan bankaların, söz konusu taleplerini 26 Ocak 2009 ve 27 Ocak 2009 tarihlerinde, "GES Talep Formu" ile (0312) 222 54 81 nolu faks numarasına iletmeleri ve (0312) 204 70 79 ve/veya (0312) 204 61 60 no'lu telefonlardan sözlü teyidini yapmaları gerekiyor.

    Yatırımcıların GES'lerin yapısı ve getirileri hakkında bilgilendirilmesi ile teknik altyapılarını oluşturmaları için hazırlanmış olan "Yatırımcı Kılavuzu"na http://www.hazine.gov.tr/doc/GES/Ges_brosur.pdf adresinden ulaşılabilecek.

    Bunun yanı sıra yatırımcılar, söz konusu senetlerle ilgili olarak sorularını e-posta yoluyla "geshazine.gov.tr" adresine iletebilecek.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow