hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hükümete kırmızı mercimek çağrısı

    Hükümete kırmızı mercimek çağrısı
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Yurt dışına yerli bakliyat ürünleri ihraç eden Duru Bulgur- Bakliyat, son dönemde üretim kaybı yaşanan yerli kırmızı mercimeğe sahip çıkma çağırsı yaptı. Duru Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Duru, kırmızı mercimek ithalatının son 6 yılda yüzde 175 oranında arttığına dikkat çekerek, Türk çiftçisinin üretim için desteklenmesi gerektiğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Duru Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Duru, yerli kırmızı mercimeğin üretiminde ciddi bir üretim kaybı yaşandığını belirterek, devletin bakliyat ve mercimekte yeni bir düzenleme yapmasının şart olduğunu vurguladı.

    İhsan Duru, “Gün geçtikçe kırmızı mercimeğin ithalatı daha da artıyor. 2010-2016 arasında kırmızı mercimek ithalatında yüzde 15 artış söz konusudur. Yerli mercimek üretiminde ise 2006 senesinde göre 2016 da yüzde 40 üretim kaybı var” dedi.

    Çitçiyi üretim için desteklemek gerektiğini ifade eden İhsan Duru, şunları kaydetti: “Bu konuda yapılacak olan çalıştaylarda firma olarak üzerimize düşen görevleri yapmaya hazırız. Üretim düşse de biz yerli kırmızı mercimekten asla vazgeçmeyeceğiz. Duru Bakliyat olarak yüzde 100 yerli kırmızı mercimeği kullanıyoruz. Yerli mercimek hem daha lezzetli hem de besinsel açıdan daha üstün. Anadolu’da doğduk, Anadolu’nun bereketli topraklarında yetişen ürünlerle büyüyoruz. Bu ürünlere her zaman sahip çıkacağız. Türkiye, dünyadan mercimek ithal ediyor ama Duru, Anadolu ürünlerini tüm dünyaya ihraç ediyor” diye konuştu.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow