hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İşten çıkarılan THY işçilerine uluslararası destek

    İşten çıkarılan THY işçilerine uluslararası destek
    expand

    Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi üyesi Andrej Hunko, Türk Hava Yolları'nda (THY) işten çıkarılan işçilere destek ziyaretinde bulundu.

    Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ne gelen Hunko, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Almanya'daki Sol Parti'nin milletvekili olduğunu ve partisi adına resmi görevli olarak Türkiye'de bulunduğunu söyledi.

    Grev hakkının bir insan hakkı olduğunu vurgulayan Hunko, Alman Parlamentosuna söz konusu durumla ilgili bir rapor sunacağını ve süreci gözlemlemeye devam edeceğini belirtti.

    Hunko, dünyadaki bütün grev haklarının kısıtlanmaya çalışıldığını savunarak, "Sizin yaptığınız bu grev, uluslararası alanda da çok büyük öneme sahip. Çünkü şu anda dünyada bütün grev hakları kırpılmaya çalışılıyor. Devam edin. Size direnme gücü diliyorum. Biz de arkanızdayız, yaşasın uluslararası dayanışma" diye konuştu.

    Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin de Hunko'nun ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

    Toplu sözleşme hakları elinden alınmış bir sendikanın hiçbir anlam ifade etmediğini dile getiren Ayçin, "Biz buna karşı çıktık. Bunun karşılığında da işimizi kaybettik. 37 gündür grevdeyiz, arkadaşlarımız işe dönünceye kadar da grevimize devam edeceğiz. Andrej Hunko'nun bizim adımıza yurt dışında yapacağı görüşmeleri önemsiyoruz" şeklinde konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow