hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Küçük ama lüks olsun!

    Küçük ama lüks olsun
    expand

    Yeni nesil konut sahipleri küçük ama lüks daireler tercih ediyor. TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Işıl Dinçer: "Konutlarda işlevsellik artık bir lüks değil, bir ihtiyaç olarak görülüyor. Konutlarda yüksek standartlarda yalıtım, ısı ve neme karşı yalıtım ile birlikteses yalıtımı aranıyor. Fonksiyonel dizaynlar isteniyor" dedi.

    TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Işıl Dinçer, konutlarda fonksiyonalitenin artık bir lüks değil, bir ihtiyaç olarak görüldüğünü, konutlarda yüksek standartlarda yalıtım, ısı ve neme karşı yalıtım ile birlikte ses yalıtımının arandığını belirtti.

    Türkiye gayrimenkul sektörü ve konut trendlerini AA muhabirine değerlendiren TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Işıl Dinçer, konut tercihlerinde son yıllarda geçerli olan trendlerin incelediğinde sosyal yapıda görülen değişiklikler sonucu konut tiplerindeki tercihlerin de değiştiğini söyledi. Büyükşehirlerde yalnız yaşayanlar ve yeni evli genç çiftlerin veya tek çocuklu aile sayısının artmasıyla birlikte çok odalı konutlar yerine stüdyo, 1+ 1 ve 2 + 1 konut tipleri tercih edildiğini ifade eden Dinçer, bu tip konutların hem konforlu hem de daha kolay sahip olunabilir nitelikte olduğunu ifade etti.

    "1 + 1 ve 1 + 0'lar yatırım amaçlı olarak nihai tüketicinin ilgi
    alanında"

    İstanbul'da alım sebebine bağlı olarak tercih edilen daire tiplerinde farklılık yaşandığını anlatan Dinçer, "Örneğin, Kartal çevresindeki projeler incelendiğinde 1 0 ve 1 1 dairelerin sayıca fazla olduğu projeler görülüyor.

    Bunun en büyük sebebi bölgenin yatırım amaçlı olarak nihai tüketicinin ilgi alanında olmasıdır. Durum böyle olunca 1 0 ve 1 1 daireler fiyat avantajları nedeni ile alınabilirliği daha yüksek daireler olarak karşımıza çıkıyor. Oturum amaçlı alınan gayrimenkulde ise mutfak ve oda dağılımları önem kazanıyor. Alıcının alım gücüne bağlı olarak 2 + 1, 3 + 1 daireler talep görüyor" değerlendirmesinde bulundu.

    "Üniversiteliler 1 1, orta gelir grubu 2 1 ve 3 1 projeleri tercih ediyor"

    İzmir'de 1 0 konut tipinin çok tercih edilmediğini buna nazaran 1 1 konut tiplerinin daha çok talep gördüğünü anlatan Dinçer, "Son yıllarda prestijli konut projeleri ve yükselen gökdelenlerin yer aldığı, Karşıyaka, Alsancak Bayraklı, Narlıdere, Bornova, Balçova, Konak, Buca ve Gaziemir bölgelerinde yaptığımız araştırma sonuçlarına göre, 1 + 1, 2 + 1 ve 3 + 1 konut tiplerinin tercih edildiği, rezidans tipi konutlarda 1 1 konut tipinin oranı yüzde 45 yüzdelik dilimle en çok talep edilen konut tipi olduğu tespit edilmiş olup, apartman tipi konutlarda 1 + 1 konut tipinin oranı yüzde 20'ler de olduğu görüldü. 1 + 0 konut tipi, İzmir genelinde tercih edilmediği yüzde 1-2 aralığında olduğunu tespit edildi. İzmir kent merkezinde yer alan mevcut rezidanslarda 1 0 konsepti bulunmuyor" ifadelerinde bulundu.


    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow