hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mef Üniversitesi kapılarını TEDx Etkinliğine açıyor

    Mef Üniversitesi kapılarını TEDx Etkinliğine açıyor
    expand

    TEDxMEFUniversity etkinliği 24 Mart tarihinde MEF Okulları Ulus Kampüsü’nde TEDx severlerle buluşuyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Düzenlendiği her yerde farklı temalarıyla dünya çapında büyük bir kitleyi etkileyen TEDx etkinliği bu kez MEF Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek. MEF Üniversitesi öğrencilerinin organize ettiği TEDx etkinliği, alanında uzman kişileri “Gelecek ve Sen” teması altında konuk ediyor.

    MEF Üniversitesi’nde ilk kez düzenlenecek olan TEDx etkinliği konuşmacıları bakımından geniş bir yelpazeye uzanıyor. Genç girişimci liderlerden usta sanatçılara kadar birçok dalda yetkinliğe sahip konuşmacılar “Gelecek ve Sen” teması altında birleşiyor. Türkiye’nin başarılı tiyatrocularından Levent Üzümcü ve moda dünyasının yetkin ismi Tanju Babacan da TEDxMEFUniversity adına konuşmacı olarak katılanlar arasında…

    TED ve TEDx nedir?

    1984’te teknoloji,eğlence ve tasarım gibi üç farklı konsepte sahip insanları bir araya getiren bir konferans olan TED, konferansı kar amacı gütmez ve esas amaç fikirlerin paylaştıkça çoğalmasıdır. Bu nedenle TED konferansı, “Paylaşmaya Değer Fikirler” ilkesine adanmış ve zaman ilerledikçe dünyanın neredeyse her yerinde düzenlenmeye başlamıştır. TED konferanslarında sanattan sağlığa sağlıktan başarıya başarıdan geleceğe kadar geniş yelpazeye sahip konular mevcuttur.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bahsedilen 1984 senesinin TED konferansı yalnızca Amerika Birleşik Devletleri’nin Kaliforniya eyaletinde gerçekleşiyordu ve senede yalnızca bir veya iki kez düzenleniyordu.TED zaman ilerledikçe daha fazla ilgi gördü ve bu yüzden “TEDx” ortaya çıktı. TEDx aslında TED’i birçok ülkede düzenlemek için meydana geldi ve TEDx’teki x bu sebeple bağımsızlığı temsil ediyor, kısacası “Bağımsız Organize Edilmiş Etkinlik” de denilebilir. Üstelik uzun bir zamandır TEDx konuşmalarını internet ortamından izlemekte mümkün. TEDx etkinlikleri TED bünyesinde olup TED’ten bağımsız olarak ister okullarda isterse farklı şehirler veya kongre merkezlerinde düzenleniyor.

    Bir TEDx konuşmacısı olmak için sağlam bir kariyere ihtiyaç duyulmuyor. Eğer ki anlatmaya değer bir hikayeniz,insanlara ilham verecek bir geçmişiniz veya tecrübeleriniz varsa TEDx konuşmacısı olmak mümkün. TEDx her kitleden insanı bir araya topluyor bu sayede farklı kültürler görüşler TEDx konferanslarında insanları motive ediyor.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow