hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Otomotiv markaları Gladyatör Ödülleri için yarışıyor

    Otomotiv markaları Gladyatör Ödülleri için yarışıyor
    expand

    Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) Genel Koordinatörü Hayri Erce, otomotiv markalarının satış ve iletişim başarılarını ödüllendirmek için düzenledikleri Gladyatör Ödülleri organizasyonunun sektörde bir referans olarak görüldüğünü söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu yıl yedincisi düzenlenecek ODD Satış ve İletişim Ödülleri için hazırlıklar devam ediyor. Otomotiv sektörünün "en"lerinin belirleneceği 2016 Gladyatör Ödülleri için markalar satış ve iletişim kategorilerinde toplam 19 dalda rekabet edecek.

    ODD Genel Koordinatörü Erce yaptığı değerlendirmede, ODD Satış ve İletişim Ödülleri organizasyonunu 2010 yılında hayata geçirdikleri dönemde öncelikli amaçlarının sektörün kamuoyundaki algısına olumlu katkıda bulunmak ve sektör çalışanlarının motivasyonunu artırmak olduğunu belirterek, bu
    hedeflerini gerçekleştirdiklerine inandıklarını ifade etti.

    Ödüllere aday olan markaların oy alabilmek için çeşitli iletişim faaliyetleri yürüttüklerini ve verilen oy sayısının her geçen yıl daha da arttığını belirten Erce, ödül alan markaların reklamlarında ve çeşitli iletişim faaliyetlerinde ODD Gladyatör logosunu kullanmaya hak kazandıklarını dile getirdi.

    Erce, ODD Gladyatör logosunun sektör için "güven" ve "prestij" ifadesi olmaya devam ettiğini ve sektörün gelişimine katkıda bulunduğunu bildirdi. Bu yıl yedincisi yapılacak organizasyon için geri sayımın başladığını ifade eden Erce, "Yedinci yıla ulaşmamız bizler için önemli. ODD Satış ve İletişim Ödülleri artık geleneksel olmasının yanı sıra sektörümüzün sahiplendiği özel ve heyecan dolu organizasyonlardan biri olmayı başardı. Her geçen yıl sektör çalışanlarımızın organizasyonu artan bir heyecanla sahiplenmesi bizleri gururlandırıyor. Bu anlamda Gladyatör logosunun sektörümüzde kalıcı bir yer edindiğini düşünüyorum." dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yarışmaya katılabilecek materyal üretmenin artık pazarlama, reklam ve halkla ilişkiler departmanları için önemli birer hedef haline geldiğine işaret eden Erce, "Markalar ürettikleri tüm yaratıcı işlerde 'Acaba ODD Gladyatör Ödülleri'nde aday olup kazanabilecek bir çalışma olur mu?' yaklaşımını güdüyor. Bu kriterin sektör çalışanlarının öncelikleri arasında yer alması gerçekten çok önemli bir başarı. Organizasyonumuzun sektörümüzde bir referans olarak kabul görüyor olması bize kıvanç veriyor." diye konuştu.

    Halk oylaması 30 Aralık'a kadar sürecek

    Pazarda çok yoğun bir rekabetin söz konusu olduğunu aktaran Erce, "Bu rekabet doğal olarak markaların iletişim çalışmalarına da yansıyor. Bu da kategori kullanımı açısından çeşitliliği beraberinde getiriyor. Bu sene önceki yıllara oranla TV uygulaması kategorisine ilginin yüksek olduğunu görüyoruz. Yine geçen yıllarda olduğu gibi dijital kategoriye katılım oldukça yüksek. Dijital iletişim her geçen yıl daha da değerli bir mecra olmaya devam ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hayri Erce, bu sene oylamaya "www.oddgladyator.com" sitesi üzerinden 3 Ekim'de başlandığını, kategorilere başvurular ve halk oylamasının 30 Aralık’a kadar devam edeceğini söyledi. Halk oylamasına katılımın her yıl arttığını belirten Erce, geçen yıl yaklaşık 65 bin oy kullanıldığını, bu yıl bu rakamı geçmeyi umduklarını kaydetti. Erce, 5 Ocak'ta The Grand Tarabya Otel'de gerçekleştirilecek 2016 Gladyatörleri ödül gecesinde jürinin iletişim dalında adaylar arasından kazanan markaları canlı olarak belirleyeceğini ifade etti.

    2010 yılından bu yana her biri farklı bir temada ve dolu dolu ödül geceleri kurguladıklarını aktaran Erce, "Bu yıl da yine keyifli ve eğlenceli bir gece hazırlıyoruz. Ödül gecesinin mekanizması geçmiş yıllarda olduğu gibi aynı şekilde işleyecek. Satış ve iletişim kategorilerinde toplam 19 dalda ödül
    sahibini bulacak. İletişim ve pazarlama alanında uzman akademisyenlerden oluşan tecrübeli jürimize bu sene de çok büyük iş düşüyor. Hepsi büyük bir özveri ve titizlikle çalışmaları değerlendiriyorlar.” şeklinde konuştu. Ödül törenine her yıl paydaş sektörlerin de ilgi ve desteğinin arttığını anlatan Erce, ODD Gladyatör Ödülleri'nin sektör tarafından sabırsızlıkla beklenen bir organizasyon haline gelmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini dile getirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ödül kategorileri

    ODD Gladyatörleri'nin satış ödülleri kategorisinde "En Çok Satılan Hafif Ticari Araç Markası", "En Çok Satılan Hafif Ticari Araç Modeli", "En Hızlı Büyüyen Hafif Ticari Araç Markası", "En Çok Satılan Otomobil Markası", "En Çok Satılan Otomobil Modeli", "En Hızlı Büyüyen Otomobil Markası" ve "En Çok Satılan
    Marka (Otomobil+Hafif Ticari Araç)" belirlenecek. Bu kategoride birinciler, ODD veri tabanına işlenen yıllık satış adetlerine göre belirlenecek. İletişim ödülleri kategorisinde ise "Yılın TV Uygulaması", "Yılın Gazete Uygulaması", "Yılın Dergi Uygulaması", "Yılın Radyo Uygulaması", "Yılın Outdoor Uygulaması", "Yılın Dijital ve Sosyal Medya Uygulaması", "Yılın PR/Etkinlik Uygulaması", "Yılın Sosyal Sorumluluk Projesi", "Yılın Entegre İletişim Kampanyası", "Yılın Basın Lansmanı" seçilecek. İletişim kategorilerinde birinciler, halk oylaması ve jüri değerlendirmesinin ardından canlı olarak ödül
    gecesinde belirlenecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu ödüllerin yanı sıra gecede "Jüri Özel Ödülü" ve Vodafone tarafından belirlenecek "Yılın En Dijital Markası" ödülü de sahiplerini bulacak. "Yılın Sosyal Sorumluluk Projesi", "Yılın PR/Etkinlik Uygulaması", "Yılın Entegre İletişim Kampanyası" ve "Yılın Basın Lansmanı" kategorileri halk oylaması dışında
    değerlendirilec ek."Yılın Basın Lansmanı" ödülünü yine otomotiv basını temsilcileri belirleyecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow