hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Piyasalara bir destek de BOJ'dan geldi

    Piyasalara bir destek de BOJdan geldi
    expand

    Küresel piyasaların merkez bankalarından bulduğu destek devam ediyor. Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve ABD Merkez Bankası'ndan (FED) sonra bugün de Japonya Merkez Bankası (BOJ) varlık alım programını artırdığını açıkladı.

    Açıklamanın ardından Asya'da hisse senedi piyasalarında yüzde 1 ile 1,5 arasında değişen yükselişler görülüyor.

    Dün ABD'de Dow Jones endeksi gelen kar satışlarının destek seviyelerinde karşılanmasıyla günü önceki kapanışının hemen üzerinde yüzde 0,08 oranında yükselişle kapatırken Avrupa tarafında ise satışların daha etkili olduğu görüldü.

    Almanya'da DAX endeksi günü yüzde 0,76 oranında değer kaybıyla 7.347 puandan kapatırken İspanya'da IBEX 35 endeksinin kaybı yüzde 1,10 oldu.

    Dün piyasaların en çok konuşulan gündem maddesi ise petrol fiyatlarında yaşanan sert düşüş oldu. Uluslararası piyasada Brent petrolün varil fiyatı 118 dolar sınırından 111,62 dolar seviyelerine kadar gerilmesi uzmanların yorumlamakta zorlandığı bir fiyat dalgalanması olarak dikkati çekti.

    Petrol fiyatlarındaki bu aşağı yönlü dalgalanmanın nedeni konusunda herhangi bir veri, açıklama ya da gelişme olmaması önümüzdeki günlerde sert dalgalanmaların devam edebileceği tedirginliğini de artırıyor.

    Yurt içinde ise Merkez Bankası'nın faiz koridorunu 150 baz puan daraltması ve zorunlu karşılıklar için rezerv opsiyon katsayılarında (ROK) 0,2 puanlık artış yapması piyasaların beklentileri paralelinde olması nedeniyle kararın etkisi sınırlı oldu.

    İMKB 100 endeksi özellikle banka hisselerinde görülen kar satışlarının etkisini artırmasıyla 67.500 desteğinin altına kadar geri çekilse de günü 67.600 puandan kapattı.

    Analistler endeksin 67.500 desteği üzerinde kapatmasının teknik görünümün bozulmamasını sağladığını, ancak görünümün pozitife dönmesi için endeks üzerinde ağırlığı yüksek banka hisselerinde görülen satışların etkisinin azalması gerektiğini kaydediyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow