hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tercih hisse senedi

    Tercih hisse senedi
    expand

    Küresel piyasalar, ilk çeyrek şirket karlarının beklentilerin üzerinde gelmesiyle pozitif seyrini devam ettirirken, analistler düşük global faiz ortamında getiri arayan bol paranın, hisse senedi piyasalarına yöneldiğini belirtiyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD'de dün zayıf veri gündeminde gözler şirketlerin açıkladığı ilk çeyrek finansal sonuçlarına çevrildi ve şirket karlılıklarının genel olarak beklentileri aşmasıyla Dow Jones ve S&P 500 endeksi, rekorlarını geliştirmeye devam etti.

    Dow Jones endeksi günü yüzde 0,32 oranında yükselişle tarihinin en yüksek kapanışı olan 15.105 puandan tamamlarken, S&P 500 endeksi de kapanış rekorunu 1.633 puana geliştirdi.

    Avrupa Merkez Bankasının (ECB) faiz indirim kararının ardından dünya genelinde faiz indirimlerinin hızlandığını belirten analistler, önceki gün Avustralya, dün Polonya ve bugün de Güney Kore Merkez Bankalarının yaptığı faiz indirimlerinin hisse senedi piyasalarına olan ilgiyi artırdığını ifade ediyor.

    Dün Almanya'da sanayi üretiminin de beklentilerden yüksek gelmesiyle DAX endeksi günü yüzde 0,83 oranında yükselişle günü tarihinin kapanışı olan 8.250 puandan tamamlarken, böylece son bir haftada yatırımcısına yüzde 4'ün üzerinde kazandırmış oldu. Avrupa'da bugün bir çok hisse senedi piyasasında resmi tatil nedeniyle işlem yapılmayacağını belirten analistler, açık olan piyasalarda da işlem hacminin düşük olacağını kaydediyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yurt içinde de küresel piyasalara paralel olarak faizlerde düşüş eğilimi, hisse senedi piyasalarına ise yoğun ilgi devam ediyor. BIST 100 endeksi dün açıklanan ilk çeyrek sanayi üretiminin beklentilerin altında kalmasının ardından Merkez Bankasının büyümeye yönelik atacağı adımlar konusunda elinin rahatladığı algısının oluşması, kredi derecelendirme kuruluşu S&P'nin 4 Haziran'da Türkiye'de bir seminer düzenleyeceği haberinin Moody's'e yönelik not artırım beklentisini canlandırması ve çözüm sürecine yönelik iyimserlikle 91.000 puanın üzerini gördü ve günü tarihinin en yüksek kapanışı olan 90.852 puandan tamamladı.

    Analistler dolar bazında günü 50.768 puandan tamamlayan endeksin hedefinde, kapanış rekoru olan 50.850 ve gördüğü en yüksek seviye olan 51.070 puanın olduğunu, bu seviyelerden artabilecek satışların karşılanıp karşılanamayacağının yön üzerinde belirleyici olacağını kaydediyor.

    Piyasaların bugün takip edeceği veriler şöyle:

    11.00 Avro Bölgesi, ECB aylık raporu

    11.30 İngiltere, mart ayı sanayi üretimi

    14.00 İngiltere Merkez Bankası (BOE) faiz kararı

    14.30 Türkiye, TCMB haftalık para ve banka istatistikleri

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    15.30 ABD, haftalık işsizlik başvuruları

    17.00 ABD, mart ayı toptan eşya stokları

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow