hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Torun: 10 yıl önce mahalle müteahhitiydik

    Torun: 10 yıl önce mahalle müteahhitiydik
    expand

    Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Aziz Torun, gayrimenkul sektörünün önemli değişim ve gelişim göstererek bugünlere kadar geldiğini belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Torun, "Gayrimenkul sektörü 10 yıl öncesine kadar mahalle müteahhitliği seviyesindeydi ancak geçmiş 10 yıl içerisinde Türkiye'nin hızlı büyümesine paralel olarak, gayrimenkul sektörünün de çok hızlı büyüdüğünü, geliştiğini ve bugün geldiği noktanın gerçekten gözkamaştırıcı olduğunu, hepimiz görüyoruz" dedi.

    GYODER tarafından düzenlenen "Gayrimenkul Zirvesi 13" te konuşan Torun, sektördeki hızlı gelişmeye bakıldığında, bir kazaya uğramaması için bilgi üretmeye, eğitim çalışmalarına, dayanışmaya, işbirliğine, özeleştiriye, sektör olarak büyük önem verilmesi ve bunun için gayret gösterilmesi gerektiğini anlattı.

    Sektörün bu gelişimini ve değişimini sağlarken temsil yeteneği olan ve sektörü temsil edebilecek sivil toplum örgütlerine de ihtiyaç olduğunu belirten Torun, bu anlamda GYODER'in sektörü aynı çatı altında toplayan en önemli sivil toplum örgütü ve gayrimenkul sektörünün buluşma platformu olduğunu belirtti.

    GYODER'in sektörün yol göstericisi ve önemli görevler üstlenen çatı örgütü olduğunu ifade eden Torun, İstanbul Ticaret Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi'yle sektörel konularda işbirliği yaparak sektörün kazanımlarını genişletmeye ve veri tabanı oluşturmaya çalıştıklarını bildirdi.

    Torun, gayrimenkul sektörünün Türkiye'nin önemli zenginliklerinden biri olduğuna işaret ederek, "Bir çok ülkenin petrolü var bu anlamda gayrimenkul de Türkiye'nin çok önemli bir zenginliğidir" dedi.

    Bu zenginliğin bugüne kadar öne çıkmamasının sebebinin Türkiye'nin siyasi ve ekonomik istikarını sağlayamamasından kaynaklandığını dile getiren Torun, "Türkiye, bu zenginliği fırsata çevirmelidir. Gayrimenkul sektörünün bunu bir zenginlik ve ihracat olarak kullanması bu yolla önemli bir döviz geliri elde etmesi mümkündür" dedi.

    Türkiye'nin marka değerinin 688 milyar dolar ve bu marka değerinin dünya sıralamasında da 19. sırada olduğuna dikkat çekerek, Türkiye ekonomisinin gelişmesiyle markalarının da geliştiğini, gelecekte Türkiye'nin dünyanın önemli marka ülkelerinden bir tanesi olacağını belirten Torun, gayrimenkul sektörünün kendini yenilemesi gerektiğini kaydetti.

    "Biz bugüne kadar müteahhitlik, inşaat yapımını ön planan çıkarmıştık. Artık projelerin değer kazanması için yaptığımız ürünlerin katma değeri olması için proje geliştirmeye, inovasyona, yeniliğe gayrimenkul sektöründe önem verilmesi gerekiyor" diyen Torun, markaların ve marka kentlerin ülkelerin önüne geçtiğini, bir çok şehrin finans merkezi, alışveriş merkezi olma özelliğiyle öne çıktığını dile getirdi.

    Türkiye'de de şehirlerin bu anlamda marka şehirler olması gerektiğini vurgulayan Torun, İstanbul'un bu anlamda tercih edilen ve önde gelen şehirler arasında öne çıktığını, gayrimenkul sektörünün Türkiye'nin büyüme oranının daha önünde büyüdüğünü sözlerine ekledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow