hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Turizmde onur gecesi

    Turizmde onur gecesi
    expand

    Türkiye'nin en başarılı turizm yatırımlarına ödül yağdı. 12 dalda turizm yatırımcısı şirketlerin ödüllendirildiği törende Vehbi Koç Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Semahat Arsel'e onur ödülü verildi. Arsel, ödülünü Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan'ın elinden aldı.

    Ekonomist ve Capital dergileri ile Eurobank Tekfen'in işbirliği ve Turizm Yatırımcıları Derneği'nin katkılarıyla gerçekleşen en başarılı turizm yatırımları araştırması sonuçları belli oldu.

    Ödüller İstanbul Ortaköy'deki Esma Sultan Yalısı'nda düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

    Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, törende yaptığı konuşmada, Türk turizm sektörünün bir başarı hikayesi olduğunu söyledi.

    Özaslan, "80'li yıllarda bir komşu ülkenin adasındaki yatak sayısı bizden fazlaydı. Şimdilerde 31.4 milyona ulaşan turist sayısıyla 6'ncı sıraya yükseldik" dedi.

    Törende, Türkiye'nin en büyük turizm yatırımı ödülü ICF Antalya Havalimanı'na verildi.

    Turizm sektörünün gelişiminde önemli rol oynayan Semahat Arsel, onur ödülünü Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan'ın elinden aldı.

    Aydın Doğan, "Semahat Hanım'a ödül vermek benim için keyiftir. Bütün turizmcileri kutluyorum. Ben de 85'ten beri Türkiye'de turizm yatırımcıları arasındayım. Rahmetli Turgut Özal'ın girişimleriyle turizm büyük hamle kazandı. Gene rahmetli turizm eski bakanlarından Barlas Küntay'ın zorlamasıyla ben bu işe girdim. Turizmin değerli ve iyi bir iş olduğuna inanıyorum" dedi.

    Vehbi Koç Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Semahat Arsel ise, 60 yıl önce Vehbi Koç'un Türk turizminin geleceğine yatırım yaptığını söyledi.

    Arsel, "Divan Oteli ilk uluslararası turizm yatırımıdır. Bundan sonra yatırımcılar arka arkaya yatırımlarına devam etmiş. Bizimle birlikte açılan Hilton Oteli ile beraber Divan Oteli ilk turizmcileri yetiştirmiştir. Biz de bundan kıvanç duyuyoruz" diye konuştu.

    Törende 12 dalda turizm yatırımcısı şirkete ödül verildi. TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy da, turizme katkı özel ödülüne layık görüldü.

    Sunuculuğunu Berna Laçin'in yaptığı gecede Shaman Dans Grubu'nun gösterisi ilgiyle izlendi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow