hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yabancılara mülk satışında sınır yükseltildi

    Yabancılara mülk satışında sınır yükseltildi
    expand

    Yabancılara mülk satışının ayrıntılarını Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar açıkladı. Ülkenin menfaatinin korunmasının önemli olduğunu dile getiren Bayraktar, asıl amacın yabancı yatırımcıyı çekmek olduğunu belirtti. Yasa yabancıların mülk edinmesi sınırını 30 hektara yükseltiyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar düzenlediği basın toplantısında düzenlemenin ayrıntılarını anlattı. Buna göre yabancı uyruklu kişilere satılacak toprak miktarı 12 kat artırıldı. 30 hektara yükseltildi. Ancak yasaya göre bakanlar kurulu gerekli gördüğü durumlarda bu miktarı artırabilecek. Ayrıca yapısız taşınmaz edinenlerin aldıkları yeri ne amaçla kullanacaklarına dair plan ve projelerini hazırlayarak ilgili bakanlığa onaylatmaları istenecek.


    Düzenlemeyle bir ilçedeki özel mülkiyete ait arazilerin yüzde 10'u yabancılara satılabilecek. Toprağın satıldığı kişinin ülkesi, Türk vatandaşlarına bu imkanı tanımasa da o kişi yine de Türkiye'de mülk edinebilecek. Yasa askeri ve özel güvenlik bölgelerinin satışını da düzenliyor. Buna göre yabancı şirketlerin askeri bölgelerde mülk edinmesi genelkurmayın iznine tabi olacak.

    Bakan Bayraktar yabancılara mülk satışı konusunda hedefledikleri rakamın henüz netleşmediğini söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow