hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yalçındağ: "İş dünyası artık erkekler kulübü değil"

    Yalçındağ: İş dünyası artık erkekler kulübü değil
    expand

    Liderlik Zirvesi 9. kez iş dünyasını buluşturdu. Zirvede Doğan TV Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, "Liderlik Onur Ödülü"ne layık görüldü. Yalçındağ, "İş dünyası artık erkekler kulübü değil" dedi.

    Türkiye ve dünya ekonomisine yön verenler, 9. Liderler Zirvesi'nde biraraya geldi.

    Bu yılki tema, liderlerin yol haritasıydı.

    Başarılı liderlerin vizyonu, liderlerin sahip olması gereken özellikler gibi birçok önemli bilgi ve deneyimi içeren yol haritası, holding başkanları, yönetim kurulu üyeleri, CEO'ları tarafından konuşuldu.

    İş dünyasının en saygın ödüllerinden olan "Liderlik Onur Ödülleri" de zirve sırasında sahiplerini buldu.

    Doğan TV Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, ödüle layık görüldü.

    Zirvede Arzuhan Doğan Yalçındağ ve 5N1K programının yapımcı ve sunucusu Cüneyt Özdemir, "İş Hayatında Kadın Liderlerin Rolü" konulu söyleşi gerçekleştirdi.

    Yalçındağ, "Lider cesur olmalı, etrafına ışık saçmalı, mutlu etmeli, motive edebilmeli. Kadın ve erkek arasında bir fark görüyorum. Kadın sürece odaklanıyor, erkekler sonuç odaklı pratik çözümler peşinde" dedi.

    Özdemir, Yalçındağ'a, "Bir kadın lider olarak TÜSİAD'ın başkanı iken neler yaşadınız?" diye sordu.

    Yalçındağ, "İlk başkan olduğumda güçlü söylemlerin, tonun bir kadın tarafından söyleniyor olması önce farklı algılandı. Alışılması zaman aldı. Özellikle Anadolu'da ciddi bir takdir ve sevgi de gördüm" diye cevap verdi.

    "Liderlik vasıflarının bir kısmı doğuştan gelir" diyen Yalçındağ, "Ben şanslıydım. Anne babamı yad etmek istiyorum. Bizi Anadolu gelenekleriyle yetiştirdiler ama özgüven aşıladılar. Lider farklı olmalı. Cesur olup farklı kararlar alabilmeli ama bırakmayı da bilmeli" şeklinde konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow