hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yatırımların yüzde 75'i Avrupa'ya

    Yatırımların yüzde 75i Avrupaya
    expand

    Yurtiçindeki yerleşikler, 2013 yılı ilk çeyrekte yurtdışına yaptığı yatırımların yüzde 75'ini Avrupa ülkelerine gerçekleştirdi.

    Avrupa'ya söz konusu dönemde 530 milyon dolarlık yatırım yapıldı.

    AA muhabirinin, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerinden derlediği bilgilere göre, 2013 yılı ilk çeyrekte yapılan yatırımların yüzde 75'i Avrupa ülkelerine yapıldı, bu ülkelere toplamda 530 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirildi.

    Avrupa ülkelerine yapılan yatırımların yüzde 56'sını ve toplam yatırımların da yüzde 42'sini oluşturan Hollanda yatırımcıların en fazla tercih ettiği ülke oldu.

    Hollanda'ya yapılan yatırımlar, yılın ilk çeyreğinde 297 milyon dolar ile ilk sırada yer alırken, bu ülkeyi 94 milyon dolarlık yatırımla Azerbaycan, 50 milyon dolarlık yatırımla İsviçre takip etti.

    Bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre, yapılan doğrudan yatırımların en fazla azalış kaydettiği ülkeler  yüzde 100'le Bosna Hersek, Hırvatistan, Makedonya, Senegal, Kazakistan ve Avustralya, yüzde 83,3'le Avusturya ve Hollanda ve yüzde 85,3'le Avustralya oldu.

    Yılın ilk çeyreğinde imalat sanayi sektörüne yapılan yatırımlar 192 milyon dolarla ilk sırada yer alırken, finans ve sigorta faaliyetleri sektörü 173 milyon dolar ile en fazla yatırım yapılan ikinci alan oldu. Üçüncü sırada ise, 145 milyon dolarla holding şirketlerinin faaliyetleri yer aldı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow