hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    GES talep toplama tarihleri 2022… GES talep toplama ne zaman, nasıl yapılacak?

    GES talep toplama tarihleri 2022… GES talep toplama ne zaman, nasıl yapılacak
    expand

    Devlet iç borçlanma senedi (GES) için talep toplama detayları bugün gündemde yer alıyor. Yatırım araçlarının çeşitlendirilmesi, yatırımcı tabanının genişletilmesi ve yatırımcıların Türk Lirası cinsi varlıklara yönelimlerinin teşvik edilmesi amacıyla ihraç edilecek GES talep toplama tarihleri araştırılıyor. Peki, GES talep toplama ne zaman, nasıl yapılacak? İşte GES talep toplama tarihleri…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gelire Endeksli Devlet İç Borçlanma Senetleri (GES) bugün yatırımcıların talebine sunuluyor. Başvurular kamu bankaları aracılığıyla gerçekleşecek. GES getirileri, gelir performansı güçlü olan ve bütçeye hasılat aktarımı yapan kamu iktisadi teşebbüslerinin (KİT) gelirlerine endeksli olacak. Yeni uygulamada, 3 ayda bir ödenecek kuponlar için uygulanacak asgari getiri garantisi sayesinde, vatandaşların gelir paylarındaki değişimlerden olumsuz etkilenmesi önlenecek. Bununla birlikte, GES'lere konu KİT'lerden bütçeye aktarılan hasılat performansı beklenenin üzerinde geldiğinde yatırımcılara ilave getiri sunulacak. Asgari talep tutarı 1.000 lira olarak belirlenen senetler 1 liranın katları şeklinde ihraç edilecek.

    GES TALEP TOPLAMA NE ZAMAN, NASIL YAPILACAK?

    Gelire Endeksli Senetlerin arzı için süreç bugün başlıyor. Yatırımcılar en az 1000 lira tutarında talepte bulunabilecek. Talep toplama işlemi ise bir hafta sürecek. Talep toplama Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıflar Bankası aracılığıyla gerçekleştirilecek. Senedin vadesi 6 ay olacak.

    Talep toplama: 15-22 Haziran

    Valör: 24 Haziran

    Vade: 182 gün

    İtfa tarihi: 23 Aralık 2022

    Dönemsel getiri: % 5.32

    Yıllık bileşik getiri: % 23.04

    İlk kupon ödeme: 23 Eylül 2022

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow