hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gıda Komitesi'nden tahıl koridoru açıklaması

    Gıda Komitesinden tahıl koridoru açıklaması
    expand

    Bakanlar Nureddin Nebati ve Vahit Kirişci Gıda Komitesi toplantısını gerçekleştirdi. Nebati toplantı ardından açıklamasında Tahıl Koridoru Anlaşması'yla dünya genelinde tahıl fiyatlarında düşüşün sağlandığını ve olumlu katkının değerlendirildiğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'yle Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi toplantısını gerçekleştirdi. Dün gerçekleştirilen Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi'nin ardından Bakan Nebati "Tahıl Koridoru Anlaşması’nın dünya genelinde tahıl fiyatlarındaki düşüşe sağladığı olumlu katkıyı değerlendirdik" dedi.

    Bakan Nebati şu açıklamaları yaptı:

    Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi toplantımızı Tarım ve Orman Bakanımız Sn. Vahit Kirişci ve komite üyelerinin katılımlarıyla gerçekleştirdik.

    Küresel gıda fiyatlarının güncel durumu ile ülkemizin 2022 yılı hasat sezonundaki gelişmeler doğrultusunda gıda fiyatlarının seyrini ele alarak, Tahıl Koridoru Anlaşması’nın dünya genelinde tahıl fiyatlarındaki düşüşe sağladığı olumlu katkıyı değerlendirdik.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow