hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gözler Euro Bölgesi'nde yarın gelecek faiz kararına çevrildi

    Avrupa Merkez Bankası (ECB) yarın faiz kararını açıklayacak. Bankanın jumbo boy faiz yapmasına ilişkin beklentiler ağır basarken dünyada dolar ve euro başta olmak üzere döviz kurlarında hareketlilikler arttı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Merkez bankası gözlemcileri, bu hafta para politikası kararları verenler arasında Euro Bölgesi (ECB), Japonya (BoJ), Kanada (BoC), Brezilya (BcB) ve Rusya (CBR) ile bir dizi önemli toplantıya odaklanılıyor. Yarın açıklanacak ECB kararı ise piyasalardaki en önemli karar olarak öne çıkıyor.

    Enflasyonu sınırlama konusundaki duruşunu yeniden teyit eden ECB'den en az 50 baz puan faiz artırımı bekleniyor. Banka, yükselen enflasyonu dizginlemek için oranları yeniden artırarak yüzde 2 oranına yaklaştırması bekleniyor.

    Kanada ve Brezilya merkez bankaları faiz kararını bugün açıklayacak, Japonya ve Rusya'nın ise kararı Cuma günü gelli olacak.

    Kanada'da merkez bankası, piyasalar tarafından 50 baz puanlık bir artışın fiyatlandığı yerde toplanacak. BoC, bu yıl zaten oranları 300 baz puan artırdı ve birçoğu faiz oranlarının gelecek yıl yüzde 4,5'e ulaşmasını bekliyor.

    Bu yıl sert faiz hamlelerine imza atan Rusya Merkez Bankası en son 50 baz puanlık indirim gerçekleştirmişti. Ülkede politika faizi yüzde 7,5 oranında bulunuyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Son dönemde para biriminde ani dalgalanmaların yaşandığı Japonya'da ise merkez bankasının eksi faize devam etmesine kesin gözüyle bakılıyor.

    DOLAR ENDEKSİ GERİ ÇEKİLİYOR

    Dolar endeksi 110 seviyelerine kadar gerileyerek risk algısını yükselmesine ön açtı.

    Endeks, son 24 saatte yüzde 0,19 düştü. Geriye dönüp baktığımızda, son dört hafta içinde ise yüzde 2,95 kaybetti.

    PİYASALARDAKİ SON DAKİKA GELİŞMELERİNİ TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN: CNN TÜRK FİNANS

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow