hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Haberler... Ocak 2024 enflasyon oranı ne kadar, yüzde kaç oldu? İşte aylık ve yıllık TÜFE, ÜFE enflasyon verileri

    Haberler... Ocak 2024 enflasyon oranı ne kadar, yüzde kaç oldu İşte aylık ve yıllık TÜFE, ÜFE enflasyon verileri
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Türkiye İstatistik Kurumu Ocak 2024 enflasyon rakamları ile yeni yılın ilk enflasyonunu açıkladı. Tüketici ve üretici enflasyonunda ilk veriler belli oldu. Peki, enflasyon verisi açıklandı mı? TÜİK Ocak 2024 enflasyon oranı ne kadar, yüzde kaç?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Her ayın başında bir önceki aya ait enflasyon verilerini duyuran TÜİK ocak ayının enflasyonunu da şubat ayı başlangıcında duyurdu. TÜİK’in açıkladığı veriler aynı zamanda yeni yılın ilk enflasyon rakamı oldu. Öte yandan enflasyon rakamları ile temmuz ayında gerçekleşecek memur ve emekli zammı için ilk veri de gelmiş olacak.

    OCAK 2024 ENFLASYON ORANI NE KADAR, YÜZDE KAÇ OLDU?

    Ocak ayına ilişkin enflasyon rakamları 5 Şubat 2024 Pazartesi günü duyuruldu.  Veriler saat 10.00 itibariyle TÜİK’in resmi adresleri üzerinden açıklandı. Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) aylık yüzde 6.70 ve yıllık yüzde 64.86 oldu. Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) ise aylık 4.14 yıllık 44.20 olarak açıklandı.

    YILIN SON ENFLASYON VERİSİ NE OLMUŞTU?

    3 Ocak 2024 Çarşamba günü açıklanan enflasyon rakamları geçen yılın son enflasyon verisi olmuştu. Merakla beklenen veriler saat 10.00 itibariyle açıklanmış ve Aralık enflasyonu yüzde 2.93 olarak belirtilmişti. TÜFE ise yıllık yüzde 64.77 olarak gerçekleşmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow