hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İngiltere Merkez Bankası'nda yeniden faiz artırma sesleri

    İngiltere Merkez Bankasında yeniden faiz artırma sesleri
    expand

    İngiltere Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Dave Ramsden, faiz oranlarının “muhtemelen yeniden artırılması gerekeceğini” söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İngiltere Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Dave Ramsden, bankanın faiz oranlarını mevcut 14 yılın en yüksek seviyesinden daha da yükseltmek zorunda kalacağını söyledi.

    Ramsden, merkez bankasının İngiltere ekonomisinde yer edinen enflasyon baskılarıyla mücadele etmesi gerektiğini hatırlattı.

    Ramsden, başlangıçta dünya ekonomisinin Covid-19 karantinalarından yeniden açılması ve ardından Ukrayna’daki savaştan sonra ivmesi artan enflasyonun yayılmasının maaşlarda ve şirketlerin fiyatlandırma planlarında etkisini gösterdiğini belirtti.

    Ramsden şu ifadeleri kullandı:

    “Kişisel olarak, Banka faizini daha da yükseltmek zorunda kalmamızın daha olası olduğunu düşünüyorum. Ancak bu konuda kesin bir karara varamadım”

    "Göstergelere bakacağım, yaklaşan her toplantıya giderken kanıtlara bakacağım."

    Banka geçen hafta borçlanma maliyetlerini 1995'ten bu yana en fazla artırarak, Banka faiz oranını %1,25'ten %1,75'e çıkardı. Bu Aralık ayından bu yana altıncı artış oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ülkede ekonominin resesyona girmesi ve borçlanma maliyetlerinin artmasıyla, Banka'nın şu anda yüzde 9'un üzerinde olan enflasyonun Ekim ayında öngörülen yüzde 13'lük zirve ve daha sonrasında yüzde 2'lik hedefine geri dönmesi bekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow