hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye'de yönetici koçluğuna dünya standardı

    Türkiyede yönetici koçluğuna dünya standardı
    expand

    Tüm dünyada sadece 61 koçun aldığı 'Accredited Master Executive Coach (AMEC)' onayını Türkiye’den, House of Human koçları Umut Ahmet Tarakcı ve Meltem Ulu Yavuz aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dünya genelinde 60'tan fazla ülkede faaliyet gösteren İngiltere merkezli bir koçluk akreditasyon ve onay makamı olan Association for Coaching'de, bugüne kadar İngilizce yapılan akreditasyon çalışmaları artık Türkçe olarak yapılabiliyor. AMEC sürecine dahil olan koçlar, 2018 yılında Türk koçlarının kendi dillerinde uluslar arası onay için başvurabileceklerini vurguladılar.

    AMEC onayını alan Umut Ahmet Tarakçı ve Meltem Ulu Yavuz, 2 yıl süren zorlu bir süpervizyon ve eğitim sürecinin ardından, Türkiye’de bilimsel koçluğu, yöneticiler ile buluşturmaya ve bu yolda ilerlemek isteyen koçlar yetiştirmeye hazırlar. Bugüne kadar İngiltere dışından sadece 9 kişinin alabildiği akreditasyonu Türkiye’ye taşımalarının amacını; «Firmalarımızı uluslararası platforma taşımak, Endüstri 4.0’ı yaşatmak istiyorsak, yönetici koçlarının da uluslararası standartlarda olmaları, hatta en iyileri olmaları gerekir» şeklinde belirttiler.  

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow