hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İşte Türkiye ekonomisini yönetecek bakanlar! 3 önemli değişiklik var

    İşte Türkiye ekonomisini yönetecek bakanlar 3 önemli değişiklik var
    expand

    Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yaptığı görüşmenin ardından yeni kabineyi duyurdu. 15 bakan aynı görevde kalırken, 5 yeni bakan kabineye ilk kez girdi. Kabinedeki mevcut bakanlardan 6 ismin ise görevi değişti. Ekonomi yönetimi olarak ise kabineye 2 yeni isim dahil olurken, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ise Kültür ve Turizm Bakanı oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ekonomi dünyası ve piyasaların merakla beklediği bakanlıklarda yeni görevlendirmeler belli oldu. Türkiye ekonomisinin yöneriminde görev alacak bakanlıklarda 3 kritik değişim yaşandı. 

    Kabineye yeni kadın bakan

    Kabinede ikinci kadın bakan olarak dahil olan Ankara Milletvekili Jülide Sarıeroğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak görev yapacak. Aynı zamanda İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi de olan Sarıeroğlu, Mehmet Müezzinoğlu'nun yerine atandı. 

    Ekonomiyi yakından ilgilendiren görevlendirmelerde bir başka yeni isim ise Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba oldu. Fakıbaba, Bakan Faruk Çelik'in yerine görev yapacak. Bir önceki kabinede Başbakan Yardımcısı olan Numan Kurtulmuş ise yeni dönemde Kültür ve Turizm Bakanı olarak görev yapacak.

    Bakan olduğunu telefonda öğrendi

    İşte ekonomi ve finans piyasalarını doğrudan ilgilendiren görevlerde bulunacak bakanlar şöyle: 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gümrük ve Ticaret Bakanı: Bülent Tüfenkci
    Ekonomi Bakanı: Nihat Zeybekci
    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Berat Albayrak
    Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Faruk Özlü
    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: Jülide Sarıeroğlu
    Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı: Ahmet Eşref Fakıbaba
    Kültür ve Turizm Bakanı: Numan Kurtulmuş
    Çevre ve Şehircilik Bakanı:
    Mehmet Özhaseki
    Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan
    Maliye Bakanı: Naci Ağbal

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu kimdir?

    Çalışma Ekonomisti, Sendikacı; Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümünü bitirdi. Aynı bölümde lisansüstü eğitimini sürdürmektedir.

    AK PARTİ Genel Merkez Kadın Kollarında MKYK Üyeliği, İstihdam Komisyonu Başkanlığı, Seçim İşleri Başkan Yardımcılığı, Teşkilat İşleri Başkan Yardımcılığı, Doğu ve Güneydoğu Koordinatörlüğü ve Halkla İlişkiler Başkanlığı görevlerinde bulundu. Çankaya Belediyesi AK PARTİ Belediye Meclis Üyeliği, HAK-İŞ Konfederasyonuna bağlı Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanlığı, HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanlığı, Genel Başkan Danışmanlığı görevlerini yürüttü. Kadın Çalışmaları El Kitabı-Çalışan Kadınlar: Hakları ve Yeni Yasal Düzenlemeler isimli bir kitabı ile Kayıtlı Çalışmanın Avantajları, İş Arama Teknikleri, Çocuk Hakları, AB Ülkelerinde Sosyal Diyalog Örnekleri isimlerinde ortak kitapları bulunmaktadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba kimdir?

    16 Aralık 1951'de Şanlıurfa Birecik'te doğdu. Baba adı Ali, anne adı Rızkiye'dir. Genel Cerrahi Uzmanı; Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. Taksim İlk Yardım Hastanesi Genel Cerrahi Kliniğinde ihtisas yaptı.Amerika'da Texas Eyaleti Arlington Hastanesinde gözlemci olarak bulundu. Iğdır ve Birecik Devlet hastanelerinde ve Şanlıurfa SSK Hastanesinde Başhekimlik yaptı. 2 dönem Şanlıurfa Belediye Başkanlığı görevinde bulundu.Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Fakıbaba, evli ve 3 çocuk babasıdır.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow