hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İşten çıkarma yasağı ne zaman bitiyor, yasağın süresi uzatılacak mı?

    İşten çıkarma yasağı ne zaman bitiyor, yasağın süresi uzatılacak mı
    expand

    İşveren ve işçiyi yakından ilgilendiren işten çıkarma yasağı için belirlenen süre yeniden uzatılmadığı takdirde yasak önümüzdeki günlerde sona erecek. Peki, işten çıkarma yasağının süresi uzatılacak mı ve normal şartlarda yasak ne zaman bitecek?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Koronavirüs ekonomik tedbirleri kapsamında işten çıkarma yasağı getirilmiş, ücretsiz izne çıkarılan işçiler için maaş desteği sağlanmış işverenler için de kısa çalışma ödeneği imkanı getirilmişti. Normalleşme sürecine yavaş yavaş geçilmesiyle birlikte işten çıkarma yasağının durumunun ne olacağı merak konusu oldu.

    İŞTEN ÇIKARMA YASAĞI NE ZAMAN BİTECEK?

    Normal şartlarda işten çıkarmaya yasağı süresi uzatılmazsa 17 Ağustos itibariyle sona erecek. Daha önce süreç 17 Temmuz’da tamamlanmış olacaktı, ancak alınan kararla birlikte yasak 17 Ağustos’a kadar uzatılmıştı.

    İŞTEN ÇIKARMA YASAĞININ SÜRESİ UZATILACAK MI?

    Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bu hafta istihdamı koruma teklifi yasalaştırılacak. Teklifle işten çıkarma yasağı 30 Haziran 2021'e kadar uzatılabilecek. 

    Yeni ekonomik paketle, işten çıkarmayı engelleyen yasal düzenlemenin süresi uzatılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, salgın gerekçesiyle fesih yasağını 3'er aylık sürelerle 30 Haziran 2021 tarihine kadar uzatabilecek.

    Kısa çalışma ödeneğinden ve nakdi ücret desteğinden yararlanan iş yerleri normal çalışma düzenine geçerse, sigorta primleri 3 ay süreyle İşsizlik Sigortası Fonundan karşılanacak. Kısa çalışma ödeneğinin hangi sektörlerde uzatılacağına dair olarak Cumhurbaşkanlığına da yetki verilecek. 50'den az çalışanı olan iş yerlerinde iş güvenliği uzmanı ve iş yeri hekimi görevlendirilmesine ilişkin hükümler ertelenecek.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow