hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Japonya Tokyo'dan taşınan ailelere para teşviki verecek

    Japonya Tokyodan taşınan ailelere para teşviki verecek
    expand

    Japon ailelerin Tokyo’dan taşınmak için çocuk başına 1 milyon yen alacakları bildiriliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Japon hükümeti Tokyo’dan taşınmayı tercih etmeleri halinde ailelere çocuk başına 1 milyon yen’e (7.670 dolar) kadar para verecek.

    Hamle, hükümetin Japonya’nın metropol bölgelerindeki yoğun nüfusu dağıtmaya, azalan doğum oranlarını iyileştirmeye ve daha kırsal alanlarda yaşlanan nüfusu çeşitlendirme çalışmasının bir parçası oldu.

    Japonya İstatistik Bürosu’na göre, 2021′de Japonya’nın toplam nüfusunun yüzde 28,9′u en az 65 yaşındaydı ve bu ülke için rekor bir rekor. Aynı yıl 14,78 milyon 0-14 yaşındaki çocuk vardı ve toplam nüfusun yüzde 11,8′ini oluşturuyordu, bu ise Japonya’da şimdiye kadar kaydedilen en düşük seviye.

    Kyodo haber ajansından yapılan bir basın açıklamasına göre, Tokyo genelinde 23 bölgede ve yerel banliyö sıcak noktalarında yaşayan insanlar yeniden yerleştirme parasına hak kazanacak . Mali desteğin 2023 mali yılında devreye girmesi bekleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Paranın alıcıları, çalıştıkları süre boyunca yeni bölgelerinde en az beş yıl yaşamalı ve bu kuralları ihlal eden herkesten parayı iade etmesi istenecek.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow