hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Japonya'ya yasa dışı fil dişi ticareti suçlaması

    Japonyaya yasa dışı fil dişi ticareti suçlaması
    expand
    KAYNAKAA

    Japonya'da fil dişi stoklarının sıkı biçimde kontrol edilmemesinin, yasa dışı ihracatı artırdığı ve fil dişi kaçakçılığını sona erdirme çabalarını zayıflattığı öne sürüldü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dünya Doğayı Koruma Vakfının (WWF) desteğiyle hazırlanan raporda, antikacıların, Japonya'da kanunlara rağmen kayıt altında olmayan çok sayıda fil dişi satın aldığına dikkat çekildi.

    Menşeli belirtilmeden her yıl yüzlerce fil dişi objenin internet siteleri üzerinden satıldığı vurgulanan raporda, "Japonya'nın fil dişi pazarıyla, doğrudan veya internet üzerinden açık artırmanın yanı sıra yasa dışı fil dişi ticareti için antika ve turist pazarlarından ürün tedarik edilmesi hedefleniyor." ifadesine yer verildi.

    Yaban Hayatı Ticaretini İzleme Ağından (TRAFFIC) edinilen verilere işaret edilen raporda, sadece Mayıs-Haziran 2017 döneminde büyük bir e-ticaret platformunda, değeri 400 bin dolardan fazla, ortalama 2 bin 447 fil dişi objenin açık artırmayla satıldığı kaydedildi. Raporda Japon hükümetine, fil dişi ticareti kontrolleriyle ilgili halkın farkındalığını arttırma ve fil dişi mühürlerle "netsuke" olarak bilinen küçük figürler gibi fil dişi objelerin yurt dışına çıkışını önlemek için gümrük denetimlerini sıklaştırma çağrısında bulunuldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow