hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kimlik ve ehliyet yenilemede son gün ne zaman?

    Kimlik ve ehliyet yenilemede son gün ne zaman
    expand

    Kimlik yenilemede son gün ile ilgili geçtiğimiz günlerde sosyal medyada yer alan iddiaların ardından vatandaşlar Nüfus ve Vatandaşlık Hizmetleri şubelerine akın etmişti. Peki, kimlik ve ehliyet yenileme işlemlerinde son gün ne zaman, yenileme işlemleri için randevu nasıl alınır?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kimlik ve ehliyet yenilemede son gün için belirlenen sürede sına yaklaşılıyor. Cezai durumla karşılaşmak istemeyen vatandaşlar ise randevu alma işlemlerini hızlandırıyor. Peki, ehliyet ve kimlik yenilemede son tarih ne zaman?

    KİMLİK VE EHLİYET YENİLEMEDE SON GÜN HANGİ TARİH?

    2017'de başlanan yeni kimlik kartlarının dağıtımı 2023'e kadar devam edecek. Yeni kimlik almak isteyen vatandaşlar; "Alo 199" ve internette "e-kimlik" sayfasından randevularını alarak nüfus müdürlüklerine geldiklerinde, fazla sıra beklemeden kimliklerini alabilecek.

    İçişleri Bakanlığı'nın yaptığı düzenlemeyle kimlik kartları, ehliyet ve pasaport ile ilgili değişiklik kararı, 1 Ocak 2017 tarihinde yürürlüğe girdi. Kimliklerini hâlâ yenilemeyenler 2023'e kadar, ehliyet için de 2020'nin sonuna kadar süreniz var.

    KİMLİK YENİLEME RANDEVUSU NASIL ALINIR?

    Kimlik kartı başvuruları, "https://ekimlikrandevu.nvi.gov.tr" internet sitesinden, "Alo 199" çağrı merkezinden randevu alınarak veya randevusuz ilçe nüfus müdürlüklerine, yurt dışında ise dış temsilciliklere gidilerek yapılabilecek. Nüfus müdürlüklerine gelemeyecek durumda olan vatandaşların başvuruları "Gezici Kayıt Terminalleri" ile alınacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow