hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kısa çalışma ödeneği KÇÖ uzatıldı mı? Nakdi ücret desteği ne zaman sona erecek?

    Kısa çalışma ödeneği KÇÖ uzatıldı mı Nakdi ücret desteği ne zaman sona erecek
    expand

    Kısa çalışma ödeneği KÇÖ ile ilgili son dakika açıklaması dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi. Normal şartlar altında şubat ayında sona erecek olan kısa çalışma ödeneği ile nakdi ücret desteği için yeni tarih açıklaması yapıldı. Peki, KÇÖ uzatıldı mı, nakdi ücret desteği ne zaman bitecek?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Nakdi ücret desteği ve kısa çalışma ödeneğinden faydalanan kişilerin merakla beklediği haber geldi. Dün kabine toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni tarihleri açıkladı.

    KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ KÇÖ UZATILDI MI?

    Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği son bilgilere göre kısa çalışma ödeneği mart ayının sonuna kadar uzatıldı. Aynı şekilde ücretsiz izin maaş desteği olarak da bilinen nakdi ücret desteği için de yenitarih verildi.

    NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ NE ZAMAN BİTECEK?

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından millete seslendi.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, salgın tedbirlerinden etkilenen hizmet sektörleri başta olmak üzere sıkıntı yaşayan esnafların ve şirketlerin bulunduğunu da bildiklerini belirterek, hayata geçirdikleri toplamı 311 milyar lirayı bulan destek ve teşviklerle bu sıkıntıları bir nebze hafifletmenin gayreti içinde olduklarını aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sadece sosyal koruma kalkanı kapsamında sosyal destek, kısa çalışma ödeneği, nakdi ücret desteği, işsizlik ödeneği, normalleşme desteği başlıkları altında millete aktardıkları kaynağın 53 milyar lirayı bulduğunu vurgulayan Erdoğan, "Kısa çalışma ödeneğinin süresini son defa olarak mart ayı sonuna, asgari ücretteki artış miktarı kadar yükselttiğimiz nakdi ücret desteğinin süresini de 17 Mart'a kadar uzattık." dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow