hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kordsa'dan satın alma açıklaması

    Kordsadan satın alma açıklaması
    expand

    ABD'de havacılık sektörüne ileri kompozit malzemeler sağlayan 2 şirketi satın alma aşamasında olan Kordsa'dan konuya ilişkin açıklama geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kordsa, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yolladığı açıklamada şöyle dedi:

    "6 Aralık 2017 tarihinde yaptığımız Finansal Duran Varlık Edinimi Özel Durum Açıklaması'nda, ticari havacılık sektörüne ileri kompozit malzemeler sağlayan 'Fabric Development Inc.' ve 'Textile Products Inc.' unvanlı iki ayrı şahıs şirketinin nihai satın almasına ilişkin, Amerika'da rekabet kurulu ve yabancı yatırımlar komitesi tarafından verilecek onay süreçlerinin 6 Aralık 2017 tarihinde başlatıldığı ve 05/12/2017 tarihinden itibaren 3 ay içerisinde sürecin tamamlanmasının beklendiği bildirilmiştir.

    "İlgili rekabet kurulu onay süreci 19 Ocak 2018 tarihinde olumlu olarak tamamlanmıştır. Ancak Ocak ve Şubat ayı içerisinde Amerikan Kongresi'nde bütçe onay süreçlerinin geçici süreli olarak askıya alınması Yabancı Yatırımlar Komitesi nezdinde yapılan CFIUS başvurusunun inceleme süresinin 45 gün daha uzatılmasına sebebiyet vermiştir. SPK II-15-1 Sayılı "Özel Durumlar Tebliği" Madde 23-(7) kapsamında hissedarlarımız gelişmeler hakkında bilgilendirilecektir."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    8 ülkede 9 fabrikası var

    Kordsa, 1973’te Sabancı Holding tarafından kuruldu. Aralık 2000’de ABD’de faaliyet gösteren DuPont de Nemours & Co. ile Sabancı Holding ortaklığı olan Dusa International’e bağlandı. Mayıs 2005’te Sabancı Holding, DuPont hisseleri aldı. Temmuz 2005’te şirket adı Kordsa International LLC olarak değiştirildi ve faaliyetlerini ABD merkezli olarak sürdürmeye devam etti.Aynı yıl şirket, Sabancı Holding’e bağlı Sakosa ile birleşerek polyester iplik ve kord bezi ürünlerini de bünyesine kattı. Temmuz 2006’da merkezini İstanbul’a taşıdı ve Kordsa Global adını aldı. Ürettiği Kord bezi, lastiğinin gövdesi, lastiğe mukavemet ve esneklik veren kauçuklaştırılmış katlardan meydana gelen bir ürün. Endüstriyel iplik, kord bezi, tek kord ve endüstriyel bez olmak üzere 4 ara ürün imalatı gerçekleştiriyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow