hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Binance, Avrupa planlarını gerçekleştirmekte zorlanıyor

    Binance, Avrupa planlarını gerçekleştirmekte zorlanıyor
    expand

    Geçen yıl Avrupa'daki işlerini genişletmek amacıyla Paris'te bir bölgesel merkez açan Binance için işler istediği gibi gitmedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Avrupa'nın en büyük ekonomisi olan Almanya ise henüz faaliyet lisansı vermezken Fransız savcılar, para aklama kontrolleriyle ilgili bir soruşturma kapsamında Binance ofisini aradı. Hollanda ve Belçika kapılarını Binance'a kapattı.

    Kaiko'nun verilerine göre, Binance'ın euro cinsinden kripto ticaretinde Ocak ayında yüzde 30 olan payı yaklaşık yüzde 15'e düştü.

    Bu yıl regülatörler, FTX'in çökmesinin ardından kripto borsalarının işlemlerine daha fazla gözetim, denetim getirmeye başladılar.

    WSJ, yaptığı değerlendirmeye göre, Avrupa regülatörlerinin daha sert tavrının, Binance'ın faaliyetlerini daha da sınırlayabileceğini ve şirketi giderek Asya, Afrika ve Latin Amerika pazarlarına bağımlı hale getirebileceğini ifade etti. Vietnam, Türkiye, Hindistan ve Arjantin gibi ülkelerin zaten Binance'da en yüksek kullanıcı trafiğini çekmekte olduklarına işaret etti.

    SimilarWeb analitik firmasının Mayıs ayı verilerine göre, Fransa, Almanya ve Hollanda ise en çok işlem yapılan 25 ülke arasındadır.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow